Loire

Sancerre, Domaine Michel Vattan, 'Calcaire' - 2016

Steenfruit, mineralen, frisheid en balans in een kraakheldere wijn.

Een strakke en droge wijn met alles dat een Sancerre zo mooi kan maken.

Lekker als aperitief, bij visgerechten met romige (boter) saus en salades.

Sancerre, Domaine Michel Vattan, 'Argile' - 2016

Typische frisse Sancerre, steenfruit en vuursteen, zuiver met fijne zuren.

Proeven is begrijpen waarom Sancerre zo geliefd is.

Lekker bij wit vlees, witte vis en schelpdieren.

Sancerre, Domaine François Crochet, 'Blanc' - 2016

Droog, strak, een hint van steen, peer en wat abrikoos, iets ziltig. Balans en finesse.

Spatzuiver met een afdronk die naar meer smaakt, François Crochet laat zijn zien waarom heel Sancerre naar hem kijkt.

Lekker als aperitief en bij gebakken gamba's, zomerse salade, geitenkaas.

Sancerre, Domaine François Crochet, 'Exils' - 2014

Knisperend fris met een hoge concentratie aan mineralen, een zeer mooie structuur en een fijne zuurgraad.

Helder, laserstrak, zuiver, balans, mooier wordt het niet.

Lekker bij gegrilde kip, krab en schelpdieren.

Sancerre, Domaine François Crochet, 'Chêne Marchand' - 2015

Frisse, ietwat vettige wijn, vol, lichtgeel van kleur met een hint van peer en mineralen.

De wijn is breed en zwoel met veel concentratie en heeft een lange afdronk eindigende in frisse zuren, de topwijn van het talent van de Sancerre.

Lekker bij kalfsvlees, gegrilde witte vis in een botersaus, schaal- en schelpdieren, kip met cremesaus.

Pouilly-Fumé, Domaine L'Épineau, Pouilly-Fume - 2014

Remarkabele expressie van Sauvignon Blanc, fris en knisperend. Florale neus, bloesem, kalksteen, vlierbessen en buxus.

Stuivende en klassieke Pouilly-Fumé.

Lekker bij frisse zomerse salades, fruits de mer, gazpacho, geitenkaas of als aperitief.

TIJDELIJK NIET LEVERBAAR

Menetou-Salon, Domaine Jean Teiller, 'Blanc' - 2015

Krachtige neus met aromas van steenfruit (zoals perzik), witte bloemen en mineralen.

Prachtig haast ingetogen uiting van Sauvignon Blanc met een mooie gouden kleur en rondeur.

Lekker bij schelpdieren, haring, wit vlees, witte vis, gevogelte en geitenkaas. Of simpelweg als borrelwijn!

Menetou-Salon, Domaine Jean Teiller, 'Mademoiselle T' - 2014

Dit is een wijn waar de smaak vanaf spat, perzik, boter, minerals en bloemen.

Complex met finesse en balans, een geweldige expressie van Sauvignon Blanc.

Lekker bij vis, schelpdieren, wit vlees en als de wijn 3 jaar of langer mag rusten, foie gras.

Menetou-Salon, Domaine Jean Teiller, 'Rencontre' - 2014

Mineralen met een hint van exotische vruchten (zoals passievrucht), hout en een tikkeltje vanille.

Bijzondere en volle wijn met een prachtige balans van concentratie en zuren, een pareltje.

Lekker bij vis, coquilles, kip, ander gevogelte, wit vlees en kreeft. 

Quincy, Domaine Gérard Bigonneau, Quincy - 2015

Vlierbloesem, bloemen, hint van boter en gras.

Mooie balans van zuren en fruit, rijp maar niet zwaar, heerlijk als aperitief.

Lekker bij witte vis, gerookte vis, kip en slakken.

OOK VERKRIJGBAAR IN DEMI-BOUTEILLE (0,375ltr)

Touraine, Domaine Desloges, Sauvignon Blanc - 2016

Heerlijke, klassieke frisfruitige Sauvignon Blanc, gemaakt om door te drinken, bijvoorbeeld op een warme zomeravond na een lange dag werken, uitgestrekt op een terras in de avondzon.

Deze wijn is bedoeld om jong te drinken en niet om te bewaren.

Lekker bij witte vis, kaas uit de Touraine, sushi en chips. 

Montlouis-sur-Loire, Domaine de la Taille aux Loups, 'Dix Arpents' - 2015

Honing, citrusvruchten, peer, een hint van vanille en mineraliteit. Deze wijn heeft alles dat Chenin Blanc zo bijzonder kan maken.

Door de baas van de Chenin Blanc, Jacky Blot, gemaakt.

Lekker als aperitief en bij lichte voorgerechten met zalm of andere vis, schelpdieren zoals coquilles, oesters en kokkels of bij krab. 

Montlouis-sur-Loire, Domaine de la Taille aux Loups, 'Remus Plus' - 2014

Deze wijn heeft heerlijke zuren, honing en rijpe appel, is complex, vol, expressief maar subtiel, een elegante wijn waar je verliefd op wordt.

Indien de wijn langer wordt bewaard (en zich dus verder kan ontwikkelen) kan deze ook de wat zwaardere -en zelfs pittige oriëntaalse- gerechten aan, een meesterwerk van Jacky Blot.

Lekker bij charcuterie, schaaldieren, vis en gegrilde kip.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

(Vouvray) Vin de France, Domaine de la Taille aux Loups, 'Les Caburoches' - 2015

Geconcentreerd, vuursteen, citrusvruchten, abrikoos, complex, gelaagd doch fris.

Een prachtige kennismaking met wijn uit de Vouvray, gemaakt door Chenin Blanc baas Jacky Blot.

Lekker als aperitief en bij witte vis, oesters en andere schelpdieren, wit vlees en gebraden kip.

Vouvray, Domaine de la Taille aux Loups, 'Monopole Clos de Venise' - 2013

Intensiteit, complexiteit, spanning, mineralen, honing, citrus en perfecte zuren in een complex samenspel.

Wijn met enorm veel potentie die er (ook) bij is gebaat om nog even te blijven liggen (deze wordt alleen maar mooier), een juweel van de hand van Jacky Blot.

Lekker bij vis met botersauzen, zuurkool met ganzenvet en spekjes.

Anjou, Domaine des Forges, 'L'Audace' - 2015

Rijpe appel, bergamot, vanille met een hint van karamel en ietwat botrytis.

Rijpe en volwassen wijn met enorm veel smaak, balans en structuur.

Lekker bij kip van de BBQ, kreeft, salades en bij verschillende kazen.

Savennières La Roche aux Moines, Domaine des Forges, 'La Roche aux Moines' - 2013

Volle wijn met een hint van vuursteen, gele appel, kruiden, een vetje, complexe zuren en een magistrale balans.

Een wijn afkomstig van een van de meest legendarische percelen van de Savennières.

Lekker bij wit vlees, gevogelte en vis met roomsaus, schelpdieren en foie gras.

Menetou-Salon, Domaine Jean Teiller, 'Rosé' - 2016

Snoepje in de neus maar strak en droog met rood fruit zoals aardbei, kersen en rode bessen en een hint van perzik.

Een mooie ronde en gebalanceerde wijn met een lange afdronk, gemaakt om jong te drinken maar wel degelijk een echt vol glas wijn.

Lekker als aperitief, bij salades, terrines en gegrild vlees. 

Reuilly, Domaine Gérard Bigonneau, 'Le Reuilly Gris' - 2015

De wijn heeft een neus van fijn rood fruit en is helder met frisse zuren en minerale tonen.

Het licht roze/grijze velletje van de Pinot Gris geeft de wijn een prachtige wat vale kleur; een 'Vin Gris'

Lekker als aperitief, bij gerookte zalm, schaaldieren zoals kreeft en salades.

OOK VERKRIJGBAAR IN DEMI-BOUTEILLE (0,375ltr)

Sancerre, Domaine Michel Vattan, 'Rosé' - 2015

Het pallet is een mooi samenspel van rijp rood fruit, mineralen en een vleugje bijenwas.

Deze wijn is nu heerlijk en na een jaar of vier op een andere manier zeer verleidelijk.

Lekker bij rode mul, bouillabaisse, carpacchio, kreeft en krab.

TIJDELIJK NIET LEVERBAAR

Sancerre, Domaine Michel Vattan, 'Rouge' - 2014

Een echt goede Pinot Noir; vol van smaak, veel rood fruit, aardse tonen en mooie tannine's in een goede balans.

Rode Sancerre wordt steeds populairder, en terecht!

Lekker bij gegrild rood vlees zoals Côte du Boeuf, aards smakende groenten zoals biet, pastinaak en schorseneren. 

OOK IN MAGNUM VERKRIJGBAAR, ZIE HIERONDER.

Coteau du Giennois, Domaine L'Épineau, 'L'Épineau' - 2014

Zijdezachte wijn, een neus met veel fruit, aardbei, cassis en kersen.

In de mond heeft de wijn een ideale balans van zwart fruit en zachte tannine met wat zwarte peper en kruiden, gemaakt om jong te drinken.

Lekker licht gekoeld als aperitief, bij de BBQ, zuiderlijke gerechten zoals couscous, paëlla, doet het ook erg goed bij pittige Aziatische gerechten.

Coteau du Giennois, Domaine L'Épineau, 'Condates' - 2015

Zwarte bessen, zoethout, kersen en bramen, een prachtige melange met zachte tannine's, veel karakter en een fijne afdronk.

Een hele toegankelijk (e en rijpe wijn uit de streek vlak boven Pouilly-Fume.

Lekker bij rood vlees, liefst gegrild, maar ook bij stamppot met draadjesvlees.

Anjou-Villages, Domaine des Forges, 'Les 3C' - 2015

Goed gestructureerde volle wijn met een neus van rijp rood- en zwart fruit en specerijen.

Deze wijn is een zeer aangename blend van rijpe Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

Lekker bij gegrild rood vlees, Anjou kazen en duif.

Bourgueil, Domaine de la Butte, 'Mi-Pente' - 2014

Veel karakter, rijpe biet, kersen, aards met mooie en ronde tannines, stevig doch zacht, geweldige balans, finesse en een elegante afdronk.

Een prachtig gepolijste Cabernet Franc, wijnmaker Jacky Blot laat zien dat deze druif ook geen geheimen voor hem kent.

Lekker bij gegrild rood vlees en aardse groenten zoals groene asperges, schorseneren en biet.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

Bourgueil, Domaine Guion, 'Cuvée Domaine' - 2015

Krachtige rode wijn met veel rood en zwart fruit.

Vol, stevig met rijpe tannine structuur, iets gekoeld serveren kan ook. 

Lekker bij rood vlees van de BBQ, kip en geroosterde groenten.

Bourgueil, Domaine Guion, 'Cuvée les Deux Monts' - 2014

Veel kracht en tannines waar nog meer verleidelijk rijp rood- en zwart fruit tegenover staat.

Deze wijn is een echte krachtpatser.

Lekker bij forse op houtskool gegrilde en/of gerookte stukken vlees en groenten, een echte 'mannenwijn'.

Coteaux du Layon Chaume, Domaine des Forges, 'En Aparté' - 2010

Een fraaie en rijke (dessert)wijn, 'vin liquoreux', met een mond van geel & tropisch fruit, honing, noten en botrytis.

Door de geweldige zuren blijft de wijn fris en prachtig in balans, een cadeau in een fles!

Lekker bij fruit desserts, eenden- en ganzenlever of terrines.

Coteaux du Layon St. Aubin, Domaine des Forges, Coteaux du Layon St. Aubin - 2015

Deze lichte (dessert)wijn, 'vin moelleux' smaakt naar grapefruit, tropische vruchten en een hint van botrytis.

De wijn is fris en lichtvoetig, alles behalve stroperig en vermoeid.

Lekker als aperitief, bij fruit desserts en bij honingmeloen. 

Montlouis-sur-Loire, Domaine de la Taille aux Loups, 'Triple Zero' - N.V.

Elegant, puur, fris, smaak van zachte citrus en peer, mooie mousse, fenomenaal en puur natuur.

Deze petillant wordt gemaakt zonder enige toevoeging van suikers, vandaar de naam Triple Zero (zero chaptalization, liqueur de tirage, liqueur d'expedition).

Lekker als aperitief, bij charcuterie en bij lichte voorgerechten, vooral met paddenstoelen, of bij aziatische gerechten als substituut voor bier.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

Montlouis-sur-Loire, Domaine de la Taille aux Loups, 'Remus' - 2015

Geconcentreerd, rijk, prachtige balans van mineralen, zuren en (geel)fruit, zoals abrikoos. Hemels.

Alles dat je verwacht van een volle Chenin Blanc vind je in Remus, gemaakt van 50 tot 80 jaar oude stokken.

Lekker bij risotto met truffel, gerechten met paddenstoelen, wit vlees en vis. 

Bourgueil, Domaine de la Butte, 'Haut de la Butte' - 2015

Krachtig maar geraffineerd, mooie concentratie, kersen en pruim, in de neus ook de geur van natte aarde en een hint van zwarte thee.

Volwassen, complexe en elegante Bourgueil, zijdezacht, een pareltje uit het topjaar 2014.

Lekker bij rood vlees, gegrilde eendeborst of een mooie hamburger.

Bourgueil, Domaine Guion, 'Cuvée Prestige' - 2014

Neus van verleidelijk rood fruit, aards met veel concentratie, in de mond een prachtige structuur en goede balans.  Erg mooi.

Wijn afkomstig van de oudere stokken van Stéphane (tot 80 jaar) en 12 maanden opgevoed in (gebruikte) houten barriques.

Lekker bij gegerild rood vlees, lamshaas en zowat alles van de BBQ.

Montlouis-sur-Loire, Domaine de la Taille aux Loups, 'Monopole Clos de Mosny' - 2014

Complexiteit, spanning, gele appel, vuursteen, honing, wat citrus en fijne zuren in een elegante balans.

De wijngaard ligt met een mooie zuidelijke expositie vlakbij de Cher (rivier), de muur er omheen is eeuwenoud en creeert een micro klimaat dat helpt de druiven perfect te rijpen.

Lekker bij vis met botersauzen, wit vlees, coquilles en kruidige gerechten.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

Sancerre, Domaine Michel Vattan, 'L-O' - 2014

Geconfijte citrus, mineralen, romigheid, aroma's van steenfruit, vol en rijk.

Dit is een zeer intense Sancerre, gemaakt van oude stokken en laat geplukte druiven. Wonderschooon.

Lekker bij witte asperges, mosselen, roomsauzen, gevogelte en bij gerechten met truffel.

Reuilly, Domaine Gérard Bigonneau, 'Reuilly' - 2016

Aromas van kalksteen, vlierbloesem, kruisbessen, witte bloesem en gras.

Heerlijk als aperitief. Door de minerale noot stuift deze Sauvignon het glas uit, zonder vervelend te zijn.

Lekker bij fruits de mers, lichte salades, geitenkaas en (rauwe) vis.

 

Pouilly Fumé, Domaine L'Épineau, 'Ingenuous' - 2015

Verkwikkende en opwekkende Sauvignon Blanc.

Heerlijk stenig mineraal, fris, strak met een bovengemiddelde complexiteit.

Lekker bij oesters, vis, (salades met) geitenkaas of kruidig orientaals eten.

Chinon, Domaine Grosbois, La Cuisine de ma mere - 2015

Soepele biodynamische Cabernet Franc uit Chinon, in de neus veel rood fruit, zwarte bessen en wat natte aarde.

In de mond een vol samenspel van rood en zwart fruit, mooie tanninestructuur en aardse tonen gevolgd door een mooie afdronk.

Lekker bij charcuterie, gevogelte (zoals eend), lamsvlees, bavette van de bbq en kazen.

Ook verkrijgbaar in magnum (1,5 ltr)

Chinon, Domaine Grosbois, Gabare - 2015

Prachtig zachte Chinon met in de neus bramen, rood fruit en wat laurier.

In de mond veel sap van vooral verse bramen, bosbessen, framboos, met laurier, jeneverbes en aardse tonen.

Lekker bij kip, lamsvlees, pasta Carbonara, vlees van de bbq en kazen.

DEZE WIJN IS OP

Ook verkrijgbaar in magnum (1,5 ltr).

Chinon, Domaine Grosbois, Clos du Noyer - 2015

De top cuvee van Nicolas Grosbois met een neus van intens zwart en rood fruit, drop en natte aarde.

In de mond zijdezacht met veel bramen, zouthout, laurier, rood fruit en rijpe tannines.

Lekker bij bavette van de bbq, lamsschouder, kazen of voor de openhaard.

SUBTOTAAL:
BEZORGKOSTEN:
21% BTW:
TOTAAL:
(BTW: / BEZORG: )
bestellen