Franse verborgen wijnen in Nederlandse handen

Au Paradis is een in Amsterdam gevestigde wijnkoperij die zich volledig toelegt op het selecteren en importeren van bijzondere Franse wijnen. Au Paradis selecteert op zuiverheid, structuur en een duidelijk herkomst. Of anders gezegd, wijnen die 'terroir' uitdrukken. Waar je zowel de druif zelf als de hand van de wijnmaker in terug vindt. Het zijn wijnen die bij het proeven direct opvallen.

Openingstijden winkel:
dinsdag - vrijdag: 12:00 -19:00
zaterdag 11:00 -18:00

Tichelstraat 25, 1015 KR Amsterdam
info@au-paradis.nl
Déborah: 06 4799 2418 | Joris: 06 2951 2961
online verkoop

Over onze expertise

Ons doel is bijzondere en - in het overweldigende hedendaagse aanbod - soms wat vergeten Franse wijnen te vinden en te importeren.

Wijnkoperij Au Paradis is opgericht in 2014 door Deborah Schilperoort en Joris Engelsma. Ons doel is bijzondere en - in het overweldigende hedendaagse aanbod - soms wat vergeten Franse wijnen te vinden en te importeren. Wij concentreren ons hierbij op heel Frankrijk met een duidelijke voorliefde voor wijnen uit de Loire vallei.

Al onze wijnen kopen wij direct van de wijnmaker. Hiervoor reizen wij vaak af naar Frankrijk. Dit doen wij ook zodat wij de wijnmaker en zijn/haar wijnen goed leren kennen. Er gaat namelijk niets boven een bezoek aan de plek van herkomst, met beide voeten in de grond en een goed gesprek met de wijnmaker, om een wijn echt te leren doorgronden. Dit betekent dat wij al onze wijnen en wijnmakers goed kennen.

Wij selecteren op grond van zuiverheid, originaliteit, structuur en een duidelijke herkomst. Of anders gezegd, wij zoeken naar wijnen waar de druif, de hand van de wijnmaker en het ‘terroir’ in terug zijn te vinden. Onze wijnen komen veelal van kleine producenten waardoor, over het hoofd gezien door de grote wijnimporteurs, deze origineel en exclusief zijn in Amsterdam en omstreken.

Alle wijnen in ons weloverwogen assortiment zijn van biologische en of biodynamische oorsprong, in conversie, of werken op een manier waarbij een groot respect voor de natuur voorop staat.

Deborah heeft in 2014 het hoogste diploma van de meest gerenommeerde wijnopleiding ter wereld, de Wine & Spirit Education Trust (WSET), gehaald en heeft vervolgens in 2015 de titel Weinakademiker behaald bij de Weinakademie Österreich met als thesisonderwerp ‘grower Champagne; a new and lasting reality?’. Wijn is haar zowat letterlijk met de paplepel ingegoten, haar vader Georges Schilperoort bezat bezat enkele wijngaarden in Frankrijk, heeft hiermee verschillende onderscheidingen behaald en is zelf ook zeer actief geweest binnen de wijnwereld.

Joris is 10 jaar advocaat geweest en heeft – geleid door een almaar toenemende infatuatie voor wijn – vervolgens het roer omgegooid. Thans is hij het Advanced level aan het afronden van de WSET en verder leest hij al jaren alles dat los en vast zit over wijn.

Au Paradis is een uiting van onze gezamenlijke hartstocht en liefde voor wijn.

Proeverijen

horeca

Bij Au Paradis heb je direct contact met Déborah of Joris. Wij denken graag mee om een zo gebalanceerd mogelijke wijnkaart te scheppen en adviseren passende wijnen bij het menu.

Verder bieden wij onze expertise aan door het personeel op te leiden. Wij komen langs om de wijnen van Au Paradis te laten proeven en geven daarbij de benodigde informatie en serveersuggesties.

Ben je geïnteresseerd in de wijnen van Au Paradis op je wijnkaart? Bel of stuur een mail.

particulieren

Au Paradis organiseert voor particulieren een overzichtsproeverij in het voorjaar en het najaar. Bij deze proeverijen presenteren wij een selectie wijnen waarvan wij denken dat dit een duidelijk beeld geeft van onze smaak en assortiment.

De particuliere proeverijen worden tezamen met Enoteca Sprezzatura georganiseerd, de specialist in bijzondere Italiaanse wijnen.

Indien je hierin op de hoogte wilt worden gehouden, volg ons dan via Facebook of stuur een mail.

welke particulieren proeverijen zijn voorgegaan?

Herstproeverij | wijn en kaas
23 oktober 2016 14:00-18:00u

Pension Homeland, Kattenburgerstraat 5 Amsterdam

Overzichtsproeverij voor particulieren van Wijnkoperij Au Paradis en Enoteca Sprezzatura, samen met Fromagerie Abraham Kef.

Het mooiste uit Frankrijk, Italië en Amsterdam!

Restaurants | Inkoop

De kracht van Au Paradis is het zoeken en importeren van verborgen Franse wijnen van kleine Franse boeren die werken met een groots respect voor de natuur.

Naast dat deze wijnen online te koop zijn en in de winkel aan de Tichelstraat te Amsterdam, levert Au Paradis deze wijnen ook aan enkele bijzondere restaurants in Amsterdam en omstreken.

Wij begeleiden en adviseren de restaurateurs en sommeliers bij het samenstellen van een gevarieerde en gebalanceerde wijnkaart. Ook leiden wij personeel op in hun kennis betreffende de wijnen die ze van Au Paradis serveren.

Ben je geïnteresseerd in de wijnen van Au Paradis op je wijnkaart? Bel of stuur een mail.

Au Paradis levert inmiddels aan deze 19 restaurants:

Apostrof | apostrofamsterdam.nl
Arles | arles-amsterdam.nl
As | restaurantas.nl
BAK | bakrestaurant.nl
Breda | breda-amsterdam.com
De Klepel | cafedeklepel.nl
DS | deschoolamsterdam.nl
Foodies | foodies-traiteur.nl
Gebr. Hartering | gebr-hartering.nl
Guts and Glory | gutsglory.nl
Halvemaan | restauranthalvemaan.nl
Hotel V de nes | hotelvnesplein.nl
Hotel V de Fizeaustraat | hotelvfizeaustraat.nl
Le Hollandais | lehollandais.nl
Le Restaurant | lerestaurant.nl
Minevitus | minevitus.nl
Pension Homeland | pensionhomeland.com
Rijsel | rijsel.com
Vuurtoreneiland | vuurtoreneiland.nl

Wijnkelders

Wanneer is welke wijn op dronk, welke wijn drink je met een vage bekende en welke wijn bewaar je voor een speciale gelegenheid. Dit zijn mogelijke vragen die je zou kunnen hebben wanneer je een wijnkelder of voorraad hebt.

Au Paradis kan helderheid scheppen. Wij hebben de expertise om jouw collectie te beoordelen, te categoriseren en te markeren, zodat je weer wegwijs bent in jouw wijnkelder.

Wij maken met alle plezier een afspraak en zullen aan de hand daarvan een offerte opstellen. Bel of stuur een mail.

Pers

"Op een prachtig punt in een fraai hoekpand en in een geweldige buurt (Jordaan) heeft recent Wijnkoperij Au Paradis zich gevestigd. De eigenaren zijn twee juristen (Joris Engelsma en Deborah Schilperoort) die beiden een heel grote passie voor wijn hebben. Maar niet alleen passie. Deborah is zelfs zeer hoog gekwalificeerd in wijn: Diploma Course van de WSET en ze is ook Wein Akademiker (Universiteit van Geisenheim, Duitsland)! Alle wijn die ze verkopen aan horeca en consument is van eigen import. Ze kopen alleen bij kleine gepassioneerde wijnmakers. Je kan ook bij ze terecht voor wijncursussen. Een frisse wind in Amsterdam waar de wijnlaagdrempeligheid hoogtij viert. Het wemelt daar van de wijnverkopende nono's en pseudo-sommeliers, die denken dat ze verstand van wijn hebben." Karel de Graaf

"Aanstormend of al gearriveerd (?) talent Deborah importeert grandioze wijn uit Frankrijk. Knallend van de energie, frisheid en drinkbaarheid. Zo gaat Frankrijk nooit vervelen." Mattijs Koornneef

5 star "Mooie selectie wijnen. Grondige wijnkennis. En nog gezellig ook." Timo Kouwenhoven

5 star "Geen mainstream producenten, maar een met zorg uitgezocht assortiment." Stelle Barvelink

"Delicious WINE !!!!!!” Lina Rabbie

Domaine de la Butte, Haut de la Butte, Bourgueil 2014 “Jacky Blot. Kampioen van de chenin. Grootmeester van de cabernet franc. In dit geval cabernet franc van veertig jaar oude stokken. Zogenaamd een wat eenvoudiger versie. Je zult er maar mee gestraft worden voor de rest van je leven. De meest verfijnde expressie van de druif, ter plekke ook wel ‘breton’ genoemd. Heeft een wat donkere, koel aandoende geur. Zwarte bessen, frambozen, rijpe rode paprika. Plus karakteristiek; inkt en potloodslijpsel. Om de naam mee op te schrijven. Harold Hamersma

Domaine Guion, cuvee domaine, Bourgueil 2014 "Bourgueil, Gulle versie. Van de jongere stokken van het domein. Levenslust dankzij wilde gisten. Uiteindelijk getemd in een met de hand uitgegraven grot waar ooit paddestoelen voor de Parijse resto’s werden gekweekt. Nu groeit er Guion. Rood. Paars. Groen. Paprika. Ongedurig. Bittertjes. Sappig. Koel.” Harold Hamersma

Domaine Jean-Marc Bernhard, Pinot Noir Tradition 2015 "Zoon Frédéric aan de slag. Met pinot noir van stokken die ouder zijn dan hij. Ze luisteren toch naar hem. Zonder morren wordt er rond en voor pinot noir en de Elzas vrij mollig rood gepresenteerd. Warme kersen, milde bitters en zachte tannines." Harold Hamersma

Domaine Michel Vattan, Sancerre 2012 "Jaar vol uitdagingen; vorst en schimmel. Bij Vattan hebben ze de vorst met respect benaderd en de schimmel op natuurlijke wijze gedresseerd. Vervolgens een transparante, nerveuze rouge gemaakt. Fris, knapperig bessen- en kersensap.Milde zuren en probleemloos doordrinkend.” Harold Hamersma

Domaine Pouderoux, Latour de Grés, cotes du Roussillon Villages 2013 “Dat stoere, dat stevige, dat vlezige. Buitengewone bogenbegeleider tevens goed chorizogezelschap.” Harold Hamersma

Emmanuel Charrier, Condates, Coteau du Giennois 2014 “Goedgeluimde blend van pinot noir en gamay. Condates. Goede kandidaat om koel te drinken. Bessig, kering, zuren, sap à volonté. Koelen en drinkt u maar. Fles kan leeg. Voel je niets van. Hoogstens iets van spijt dat het al zover is." Harold Hamersma

Chateau Vitallis, Vieilles Vignes, Pouilly Fuissé 2013 “Lekkere rondingen, fijne rodigheid en mooie opfrissend. Spannende wijn. Hoge kwaliteit.” Harold Hamersma

Chateau Vitallis, A la Cote 2015 “Patron Denis Dutron ziet er graag kikkerbilletjes bij gegeten worden. Maar ja, dan staat de hele firma Wakker Dier waarschijnlijk op de achterste benen. Vooruit, geitenkaas vindt-ie ook goed. Maar ja, dan krijgen we de veganisten weer op ons dak. Weet je wat, we gaan die fles gewoon eerst zomaar leeg drinken. Valt ook zo van alles in te beleven. Mooie zuidelijke rondingen. Rijpheid en subtiliteiten. Rijp fruit uit verre landen en van dichterbij uit de perzikenboomgaard. Boerenboterromigheid, nootjes in een dure hotelbar, wat zoet van amandelmarsepein en subtiele zuren. A la Côte. A la vôtre." Harold Hamersma

Domaine de la Taille aux Loups, Remus, Montlouis-sur-Loire 2014 "Adembenemende chenin blanc. Gemaakt door Jacky Blot, die ook al met zoveel gevoel voor smaak, stijl en diepgang zijn Bourgueils maakt. Droom- en roomwit. Bollewangenpeer. Iets met meloen vandoen. Banketbakkersmarsepein; zoet en ‘droog’. Mandarijn. Suède. Crèmige zuren. Krijtdroogheid. Dragonvermoeden. Zachte zwijmelarij. We stapelen en mijmeren nog wat verder. Maakt hongerig. “ Harold Hamersma

Domaine de la Tille aux Loups, Triple Zéro, Montlouis-sur-Loire “Triple Zéro. With a license to chill. Dan komt de thrill absoluut daarna. 0 procent gechaptaliseerd. 0 procent liqueur de tirage. 0 procent liqueur d’expédition. 100 procent genieten voor de liefhebbers van het meedogenloze droge. Get onbedaarlijk strakke. Het vlijmend schonende. De zuren oprecht. De zuiverheid ongekend.” Harold Hamersma

Domaine Jean-Marc Bernhard, Pinot Blanc ‘Bouquet de Printemps’, Alsace 2015 “Zeer goede pinot blanc die per ongeluk waarschijnlijk tegen de supermarktprijstang is aangelopen. Heeft daar geen schade door opgelopen. Rijpe appelen nog steeds keurig in de pas. Zachte amandelbitters blijven op hun plaats. De rondborstige romigheid houdt zijn fraîcheur.” Harold Hamersma

François Crochet, Sancerre 2014 “Bu in Bué. Gedronken in Bué, fijne Sancerre-bestemming. Stevig in de bus blazende blanc. Behoorlijke grapefruit-editie. Onrijpe maar buitengewoon smakelijke peer. Splinterend mineraal. En strak in de lak. Niet dat opgejaagde eendimensionale Sauvignon Blanc-fruit. Niet dat onbenullige dartele. Niet bepaald confectie. En bepaald niet dat behaagzieke om zoetekauwen Amerikanen te plezieren. Maar mij wel.” Harold Hamersma

Domaine de la Taille aux Loups, Venise ‘Cuvée Parcellaire Monopole’, Vin de France 2014 “Venise. Hitwit. Geen valse noot. Natuurlijk blond natuurlijk. Hoogglanzende parelketting. En bepaald niet cultivé. Neem een zeebaars, bak deze en serveer daar een bearnaise-achtige saus bij. Ach, zo fijn allemaal.” Harold Hamersma