Bourgogne

Mercurey 1er Cru, Domaine Tupinier-Bautista, 'En Sazenay' - 2013

Neus van kersen en ander rood fruit, prachtig rond in de mond, vol met rijp fruit, zeer potent.

Deze Premier Cru uit Mercurey is markant rijp en gul (voor een Mercurey), goed gedaan Manu!

Lekker bij rood vlees, wild en dan vooral fazant.

Volnay, Domaine Louis Boillot & Fils, 'Les Grands Poisots' - 2013

Veel rood fruit, aardse tonen, bramen en wat peper.

Klassieke Bourgogne van de wijngaard 'Les Grands Poisots', een klasbak.

Lekker bij duif, aardse groenten en rood vlees.

Volnay, Domaine Louis Boillot & Fils, 'Les Brouillards 1er Cru' - 2013

Peper, zwarte kersen, aardse tonen, spicy, tannines en enorm rijk.

Schitterende en fluweel zachte premier cru uit een van de mooiste wijngaarden van Volnay.

Lekker bij wild, rood vlees en paddenstoelen.

Beaune, Domaine des Clos, Vieilles Vignes 1926 - 2014

Neus met veel fruit, zwarte bessen, framboos, specerijen, intens. In de mond veel rijp fruit, mooie zachte tannines, structuur en goede zuren.

Gregoire Bichot staat bekend om zijn geconcentreerde en intense Pinot Noir's, dit is zijn 'instap' wijn.

Lekker bij gegrild vlees (ook van de bbq), met name rood vlees of kip. Doet het ook goed bij aardse groenten.

Beaune, Domaine des Clos, Champs Pimont, Beaune 1er Cru - 2012

In de neus dik zwart en rood fruit. Framboos, aardbei, bramen en zwarte bessen, wat specerijen. 

In de mond enorm krachtig en geconcentreerd, zachte en ronde tannines, rijp fruit, een krachtpatser met raffinement, veel lengte.

Lekker bij gegrild rood vlees, aardse groenten, pates en kip van de bbq.

Beaune, Domaine des Clos, Les Avaux, Beaune 1er Cru - 2009

In de neus een prachtig parfum van  zwart en rood fruit, aardse tonen en specerijen.

In de mond veel fruit, framboos, aardbei, wat bosgrond, mooie zuren, mineraliteit, balans en een enorme lengte. Schitterend op dronk, erg mooi.

Lekker bij gegrild rood vlees, Pate de Campagne, lever met spek en uit.

Nuits-Saint-Georges, Domaine des Clos, Les Crots, Nuits-Saint-Georges 1er Cru - 2014

Prachtig elegante neus van framboos, aardbei, zoethout en wat zwarte bessen.

In de mond balans, raffinement, mineralen, rood fruit, zachte tannine's en een lange en schone afdronk

Lekker bij gegrild rood vlees, pasta met witte truffel, Foie Gras en andere pate's.

Saint-Amour (Beaujolais), Château des Rontets, Côte de Besset - 2016

Een intigrerende neus van framboos, munt, kaneel, shizo blad, aalbes, vanille en natte steen.

In de mond meer rood en roze fruit, nog wat amandel, zoethout, prachtige balans, zuiver en een lange en schone afdronk. Feest.

Lekker als aperitief, bij kalfsvlees, een stukje onglet van de gril of bbq, bij Pate de Campagne of gebakken bloedworst van Diny en Floris (de Pasteibakkerij).

Auxey-Duresses, Clos du Moulin aux Moines, Moulin aux Moines - Vieilles Vignes - Monopole - 2014

Een fascinerende neus; framboos, wat aarbei, natte bosgrond en truffel.

In de mond meer rood fruit, bramen, bosgrond, mooie zuren, balans, kracht en een lange afdronk. Geweldig glas.

Lekker als aperitief, bij bavette van de gril, entrecote, bietensalade of bij Pate de Campagne.

Mercurey, François de Nicolay, Mercurey - 2015

In de neus veel rijp fruit, zoals bramen, framboos, wat aardbei maar ook natte aarde en bladeren.

In de mond meer rijp zwart en rood fruit, hele zachte tannine's, gul, gemakkelijke en lekker. Perfect op dronk.

Lekker als aperitief, bij een bietensalade, bij gegrild rood vlees of een grove pate.

Volnay, Thierry Violot-Guillemard, Les Cros Martin - 2015

In de neus zwoel met voornamelijk rood fruit, framboos, wat aardbei, specerijen.

In de mond zijdezachte tannines, veel fruit, rond, helder fris en gezond. Delicaat maar krachtig.

Lekker als aperitief, bij wildgevogelte als duif, charcuterie of als verwenwijn.

Pommard, Thierry Violot-Guillemard, Premier Cru - Rugiens - 2015

Fascinerende neus met rode- en zwarte kersen, framboos, specerijen, wat sinasappelschil. 

In de mond fijne tannines, prachtige zuren, mineralen, fris fruit. Enorm toegankelijk al, wedstrijdwijn!

Lekker om eens goed voor te gaan zitten en in te duiken, ongekende kwaliteit.

Bourgogne, Thierry Violot-Guillemard, Les Maisons-Dieu - 2015

Klassiek Bourgogne, framboos, rode kers, tabaksblad, natte stenen.

In de mond zachte tannines en zuren, balans, lichtvoetig maar met kracht. lange schone afdronk.

Lekker als aperitief, bij charcuterie, linzen met ingemaakte paddenstoelen, Risotto met eekhoorntjesbrood, Pate de Campagne.

Elzas

Elzas, Haut-Rhin, Domaine Jean-Marc Bernhard, 'Tradition', Pinot Noir - 2016

Neus van (veel) rood fruit, kersen, aardbei, soepel en fris met zijdezachte tannine's. 

Fruitige en lichtvoetige stijl, gemaakt om jong te drinken.

Lekker als aperitief of bij quiche, pizza, terrines, gegrilde kip of kalfsvlees.

Elzas, Haut-Rhin, Domaine Jean Marc Bernhard, 'Barrique', Pinot Noir - 2015

Volfruitige smaak met aardse aroma's, ronde tannine's, complexiteit, lichte cedar impressie en een prachtige balans. 

Volwaardige expressie van Pinot Noir.

Lekker bij gegrild rood vlees, artisjokken, stampot met spek en worst.

Loire

Sancerre, Domaine Michel Vattan, 'Rouge' - 2014

Een echt goede Pinot Noir; vol van smaak, veel rood fruit, aardse tonen en mooie tannine's in een goede balans.

Rode Sancerre wordt steeds populairder, en terecht!

Lekker bij gegrild rood vlees zoals Côte du Boeuf, aards smakende groenten zoals biet, pastinaak en schorseneren. 

OOK IN MAGNUM VERKRIJGBAAR, ZIE HIERONDER.

Coteau du Giennois, Domaine L'Épineau, 'L'Épineau' - 2014

Zijdezachte wijn, een neus met veel fruit, aardbei, cassis en kersen.

In de mond heeft de wijn een ideale balans van zwart fruit en zachte tannine met wat zwarte peper en kruiden, gemaakt om jong te drinken.

Lekker licht gekoeld als aperitief, bij de BBQ, zuiderlijke gerechten zoals couscous, paëlla, doet het ook erg goed bij pittige Aziatische gerechten.

Coteau du Giennois, Domaine L'Épineau, 'Condates' - 2015

Zwarte bessen, zoethout, kersen en bramen, een prachtige melange met zachte tannine's, veel karakter en een fijne afdronk.

Een hele toegankelijk (e en rijpe wijn uit de streek vlak boven Pouilly-Fume.

Lekker bij rood vlees, liefst gegrild, maar ook bij stamppot met draadjesvlees.

Anjou-Villages, Domaine des Forges, 'Les 3C' - 2015

Goed gestructureerde volle wijn met een neus van rijp rood- en zwart fruit en specerijen.

Deze wijn is een zeer aangename blend van rijpe Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc.

Lekker bij gegrild rood vlees, Anjou kazen en duif.

Bourgueil, Domaine de la Butte, 'Mi-Pente' - 2014

Veel karakter, rijpe biet, kersen, aards met mooie en ronde tannines, stevig doch zacht, geweldige balans, finesse en een elegante afdronk.

Een prachtig gepolijste Cabernet Franc, wijnmaker Jacky Blot laat zien dat deze druif ook geen geheimen voor hem kent.

Lekker bij gegrild rood vlees en aardse groenten zoals groene asperges, schorseneren en biet.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

Bourgueil, Domaine Guion, 'Cuvée Domaine' - 2015

Krachtige rode wijn met veel rood en zwart fruit.

Vol, stevig met rijpe tannine structuur, iets gekoeld serveren kan ook. 

Lekker bij rood vlees van de BBQ, kip en geroosterde groenten.

Bourgueil, Domaine Guion, 'Cuvée les Deux Monts' - 2014

Veel kracht en tannines waar nog meer verleidelijk rijp rood- en zwart fruit tegenover staat.

Deze wijn is een echte krachtpatser.

Lekker bij forse op houtskool gegrilde en/of gerookte stukken vlees en groenten, een echte 'mannenwijn'.

Bourgueil, Domaine de la Butte, 'Haut de la Butte' - 2015

Krachtig maar geraffineerd, mooie concentratie, kersen en pruim, in de neus ook de geur van natte aarde en een hint van zwarte thee.

Volwassen, complexe en elegante Bourgueil, zijdezacht, een pareltje uit het topjaar 2014.

Lekker bij rood vlees, gegrilde eendeborst of een mooie hamburger.

Bourgueil, Domaine Guion, 'Cuvée Prestige' - 2014

Neus van verleidelijk rood fruit, aards met veel concentratie, in de mond een prachtige structuur en goede balans.  Erg mooi.

Wijn afkomstig van de oudere stokken van Stéphane (tot 80 jaar) en 12 maanden opgevoed in (gebruikte) houten barriques.

Lekker bij gegerild rood vlees, lamshaas en zowat alles van de BBQ.

Chinon, Domaine Grosbois, La Cuisine de ma mere - 2015

Soepele biodynamische Cabernet Franc uit Chinon, in de neus veel rood fruit, zwarte bessen en wat natte aarde.

In de mond een vol samenspel van rood en zwart fruit, mooie tanninestructuur en aardse tonen gevolgd door een mooie afdronk.

Lekker bij charcuterie, gevogelte (zoals eend), lamsvlees, bavette van de bbq en kazen.

Ook verkrijgbaar in magnum (1,5 ltr)

Chinon, Domaine Grosbois, Gabare - 2015

Prachtig zachte Chinon met in de neus bramen, rood fruit en wat laurier.

In de mond veel sap van vooral verse bramen, bosbessen, framboos, met laurier, jeneverbes en aardse tonen.

Lekker bij kip, lamsvlees, pasta Carbonara, vlees van de bbq en kazen.

DEZE WIJN IS OP

Ook verkrijgbaar in magnum (1,5 ltr).

Chinon, Domaine Grosbois, Clos du Noyer - 2015

De top cuvee van Nicolas Grosbois met een neus van intens zwart en rood fruit, drop en natte aarde.

In de mond zijdezacht met veel bramen, zouthout, laurier, rood fruit en rijpe tannines.

Lekker bij bavette van de bbq, lamsschouder, kazen of voor de openhaard.

Rhone

Vacqueyras, Domaine les Ondines, 'Clos des Frères' - 2015

Volle, rijke en gulle rode wijn uit de zuidelijke Rhône.

Rijp fruit en stevige tannines zonder log te worden, fraaie structuur en balans.

Zeer karakter- en smaakvolle wijn! Lekker bij de BBQ en gebraden rundvlees, wild, orgaanvlees en geroosterde groenten zoals paprika.

Vacqueyras, Domaine les Ondines, Vacqueyras - 2015

Veel rood- en zwart fruit, peper, rijpe tannines, verleidelijke dikte en een karaktervolle structuur.

Deze wijn heeft alles in zich dat een zuidelijke Rhone wijn zo charmant maakt.

Lekker bij wild, orgaanvlees en gegrild rood vlees. Kan veel sterke smaken aan!

OOK VERKRIJGBAAR IN DEMI-BOUTEILLE (0,5ltr).

Côtes du Rhône Villages, Domaine les Ondines, 'Plan de Dieu' - 2014

Heerlijke volle, soepele en fruitige rode wijn, gemaakt om door te drinken.

Geschikt om jong te drinken, zodat de rijkdom aan fruit tot zijn recht komt.

Lekker als aperitief, lam of bij gevogelte zoals kip.

OOK VERKRIJGBAAR IN DEMI-BOUTEILLE (0,5ltr).

IGP des Collines Rhodaniennes, David Reynaud, 'Les Monestiers', Syrah - 2015

Fruitige neus, beetje peper, bosfruit, laurier. Sappige wijn met heerlijke zuren die de wijn fris en toegankelijk houden.

Syrah gemaakt om jong te drinken, speels maar compleet.

Lekker als aperitief of bij gerechten van de bbq, charcuterie, kazen en boerenkool gerechten.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

Crozes Hermitage, David Reynaud, 'Beaumont' - 2016

Verleidelijke neus van vers rood en zwart fruit, wat peper, krachtige doch frisse wijn.

Heerlijk toegankelijke Crozes-Hermitage, niet flabby of vermoeid maar juist levendig met een mooie balans door de aanwezigheid van fijne zuren.

Lekker bij gegrild vlees, bbq gerechten, aardse groenten, kan ook als aperitief worden genuttigd.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

Crozes Hermitage, David Reynaud, 'Georges' - 2014

Krachtig edoch zwoele neus van rijp bosfruit, laurier en zwarte peper.

In de mond vol en genereus, stevig en rijk. Syrah op z'n mooist. Onweerstaanbaar.

Lekker bij cote du boeuf, harde kazen of voor de openhaard.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

Crozes Hermitage, David Reynaud, 'Les Croix' - 2014

Prachtige en intense neus van veel donker fruit, bramen, blauwe bessen, leer, peper en kruiden. 

In de mond een fijn samenspel van fruit en aardse tonen, vol maar nimmer log, fijne zuren, feest.

Lekker bij gegrild rood vlees, met name bavette of cote du boeuf en harde kazen. Of op een natte stormachtige herfstavond.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

Roussillon

Cotes du Roussillon Villages, Domaine du Rouvre, 'Les Feches' - 2003

Donker fruit met zwarte peper, complexe smaak, provencaalse kruiden, aards en concentratie.

Typisch voor 100% Syrah van dergelijk terroir hebben we lang op het moment moeten wachten dat deze schoonheid zich openbaarde.

Lekker bij wild, rood vlees, stoofgerechten, orgaanvlees of pittige kazen.

DEZE WIJN IS UITVERKOCHT

Maury, Domaine Pouderoux, 'Montpin' - 2012

Cotes du Roussillon Villages, Domaine Pouderoux, 'La Mouriane' - 2008

De wijn is enorm vol en rijk, heerlijk geconcentreerd fruit in balans met fijne tannine's en een hint van rook en peper.

Dit is de top cuvee van Domaine Pouderoux, gelimiteerde oplage met genummerde flessen, internationaal gelauwerd.

Lekker bij wild, rood vlees van de gril, bbq.

 

Cotes du Roussillon Villages, Domaine Pouderoux, 'Grains Melés' - 2016

Rijp rood fruit, kruiden, stevige tannine's, droppig.

Typische wijn uit de Roussillon, vol en gul van smaak.

Lekker als aperitief, stevig maar goed doordrinkbaar, fijn met rood vlees en bij kaas.

 

Cotes du Roussillon Villages, Domaine Pouderoux, 'Latour de Gres' - 2014

Een fijne concentratie van zwart fruit, specerijen, kersen en drop met mooi ronde tannine's.

Dit is een heerlijk troostende wijn voor wanneer het buiten koud is maar doet het ook goed bij een zomerse bbq, de Carignan stokken zijn geplant in 1901.

Lekker bij gegrild rood vlees, lam en kalfsvlees.

Maury, Domainde Pouderoux, 'Vendange Mise Tardive' - 2010

Rijke, complexe en intense neus. Vol, zwoel, zoet, zwarte kersen, cacao en vanille.

Fantastische dessertwijn, onovertroffen bij chocolade.

Lekker bij (blauwe)kaas, chocolade taart, rood fruit.  

SUBTOTAAL:
BEZORGKOSTEN:
21% BTW:
TOTAAL:
(BTW: / BEZORG: )
bestellen