x PRINT

Mercurey, François de Nicolay, Mercurey - 2015

In de neus veel rijp fruit, zoals bramen, framboos, wat aardbei maar ook natte aarde en bladeren.

In de mond meer rijp zwart en rood fruit, hele zachte tannine's, gul, gemakkelijke en lekker. Perfect op dronk.

Lekker als aperitief, bij een bietensalade, bij gegrild rood vlees of een grove pate.


Huis: François de Nicolay
Wijnmaker: François de Nicolay
Jaartal: 2015
Appelatie: Mercurey
Plaats: Savigny-Lès-Beaune.
Methode:

De stokken zijn gemiddeld 20 jaar oud en groeien op een helling met een zuid-westelijke expositie.

Handmatige oogst, vervoer in kleine kratjes ter bescherming van het fruit, zachte pneumatische persing, fermentatie uitsluitend met natuurlijke gisten, 15- tot 21 dagen, in grote houten tonnen, hierna 12-18 maanden opvoeding in eikenhouten vaten (Frans), geen nieuw hout.

Druif: 100% Pinot Noir
Bodem: Klei en kalksteen
Duurzaam: Ja: biologisch met biodynamische principes
Houdbaarheid: tenminste tot 2018
Advies:

Schenken op 16 graden Celsius.

SUBTOTAAL:
BEZORGKOSTEN:
21% BTW:
TOTAAL:
(BTW: / BEZORG: )
bestellen