Bourgogne

Macon-Vinzelles, Chateau Vitallis, 'En Paradis' - 2016

Perzik, honing, kamperfoelie, fijne zuren en een vol mondgevoel.

Heerlijk volle expressie van Chardonnay uit de Mâconnais, deze wijn maakt gelukkig!

Lekker bij gevogelte, wit vlees, asperges met botersaus alsook salades met vis.

Saint-Veran, Chateau Vitallis, 'A la Côte' - 2016

Peer, perzik, acacia, citrusvruchten, boter en honing.

Een prachtig zuivere Bourgogne met een fijne zuurgraad waarin minerale tonen zoals vuursteen prominent aanwezig zijn.

Lekker bij oesters, salades, geitenkaas en witte vis.

 

Pouilly Fuissé, Chateau Vitallis, 'Vieilles Vignes' - 2015

Steenvruchten zoals perzik en abrikoos, boter, honing, ceder en ietwat vanille.

Een traditioneel gemaakte, maar moderne en elegante witte wijn, voor 20% opgevoed op nieuwe Franse eikenhouten vaten.

Lekker bij kip of kalfsvlees in roomsaus, paddenstoelen en gebakken vis.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

Meursault, Domaine Karel de Graaf, 'Les Narvaux' - 2014

In de mond een heerlijk aangenaam samenspel van mineralen, geel fruit, een tikje hout en een beetje boter.

Prachtig zuivere en elegante wijn met een fraaie balans en fijne zuren, een echte klasbak.

Lekker bij kreeft, coquilles, gerechten met een roomsaus en gevogelte. 

Mercurey 1er Cru, Domaine Tupinier-Bautista, 'En Sazenay' - 2013

Neus van kersen en ander rood fruit, prachtig rond in de mond, vol met rijp fruit, zeer potent.

Deze Premier Cru uit Mercurey is markant rijp en gul (voor een Mercurey), goed gedaan Manu!

Lekker bij rood vlees, wild en dan vooral fazant.

Volnay, Domaine Louis Boillot & Fils, 'Les Grands Poisots' - 2013

Veel rood fruit, aardse tonen, bramen en wat peper.

Klassieke Bourgogne van de wijngaard 'Les Grands Poisots', een klasbak.

Lekker bij duif, aardse groenten en rood vlees.

Volnay, Domaine Louis Boillot & Fils, 'Les Brouillards 1er Cru' - 2013

Peper, zwarte kersen, aardse tonen, spicy, tannines en enorm rijk.

Schitterende en fluweel zachte premier cru uit een van de mooiste wijngaarden van Volnay.

Lekker bij wild, rood vlees en paddenstoelen.

Chablis, Domaine Vincent Dampt, Chablis - 2015

Citrus, bloesem, steenfruit en mineralen, fijne balans met mooie zuren.

Zuivere Chablis gemaakt van gemiddeld 35 jaar oude wijnstokken, wat de wijn complexiteit verleend.

Lekker als aperitief, bij oesters, coquilles en charcuterie.

Chablis 1er Cru, Domaine Vincent Dampt, 'Cote de Lechet 1er Cru' - 2014

Volle en ronde wijn met een expressieve neus van citrus, mineralen en perzik, feestje!

40 jaar oude stokken, een jonge getalenteerde wijnmaker en prachtig gelegen terroir = een geweldig rijke Chablis.

Lekker bij kreeft, gevogelte, vis met beurre blanc en rood flora kaas.

Chablis Grand Cru, Domaine Vincent Dampt, 'Valmur Grand Cru' - 2012

Rijkdom! Steenfruit, amandel, mineralen, citrus, een prachtige structuur, zeer zuiver.

Druiven van de Grand Cru Valmur, vol, expressief, deze wijn gaat de komende jaren alleen maar mooier worden. 

Lekker bij coquilles, krab, vis in botersaus en andere lekkernijen uit de zee.

Bourgogne, Domaine Tupinier-Bautista, 'La Garenne' - 2015

Typische zuidelijke Bourgogne Chardonnay met aromas van zwoel (geel) fruit, beetje boter en hout.

Impressie van zuivel en een zweem van houtrijping, verder veel fruit, fris en heerlijk drinkbaar.

Lekker bij schaal en scheldieren, vooral bij gamba's of coquilles, vis of als aperitief.

2015 IS UITVERKOCHT, 2016 IS ONDERWEG!

Chablis, Gregoire Bichot, Les Vaillons, Chablis 1er Cru - 2014

Een prachtige en delicate neus; abrikoos, krijt, kamperfoelie, gele appel, vuursteen, rook.

In de mond strak droog, kalk, mineralen, boterig, vuursteen, steenfruit. Klassieke en typische Chablis met enorm veel lengte, verveelt nooit.

Lekker bij oesters, kip met friet, fruits de mer, gerookte zalm op toast of gewoon bij een goede serie op tv.

Beaune, Domaine des Clos, Vieilles Vignes 1926 - 2014

Neus met veel fruit, zwarte bessen, framboos, specerijen, intens. In de mond veel rijp fruit, mooie zachte tannines, structuur en goede zuren.

Gregoire Bichot staat bekend om zijn geconcentreerde en intense Pinot Noir's, dit is zijn 'instap' wijn.

Lekker bij gegrild vlees (ook van de bbq), met name rood vlees of kip. Doet het ook goed bij aardse groenten.

Beaune, Domaine des Clos, Champs Pimont, Beaune 1er Cru - 2012

In de neus dik zwart en rood fruit. Framboos, aardbei, bramen en zwarte bessen, wat specerijen. 

In de mond enorm krachtig en geconcentreerd, zachte en ronde tannines, rijp fruit, een krachtpatser met raffinement, veel lengte.

Lekker bij gegrild rood vlees, aardse groenten, pates en kip van de bbq.

Beaune, Domaine des Clos, Les Avaux, Beaune 1er Cru - 2009

In de neus een prachtig parfum van  zwart en rood fruit, aardse tonen en specerijen.

In de mond veel fruit, framboos, aardbei, wat bosgrond, mooie zuren, mineraliteit, balans en een enorme lengte. Schitterend op dronk, erg mooi.

Lekker bij gegrild rood vlees, Pate de Campagne, lever met spek en uit.

Nuits-Saint-Georges, Domaine des Clos, Les Crots, Nuits-Saint-Georges 1er Cru - 2014

Prachtig elegante neus van framboos, aardbei, zoethout en wat zwarte bessen.

In de mond balans, raffinement, mineralen, rood fruit, zachte tannine's en een lange en schone afdronk

Lekker bij gegrild rood vlees, pasta met witte truffel, Foie Gras en andere pate's.

Pouilly-Fuissé, Château des Rontets, Clos Varambon - 2015

In de neus een prachtig spel van frisse rode appel, bloesem, venkel en wilde perzik.

In de mond vol en fris, mooie zuren, enorm zuiver, voor Pouilly-Fuisse verfrissend weinig gebruik van nieuw eikenhout, schitterende uitdrukking van rijpe Chardonnay. 

Lekker als aperitief of bij witte vis, zalm, kreeft met knoflookboter of Zeeuwse mosselen.

Pouilly-Fuissé, Château des Rontets, Pierrefolle - 2015

Enorme expressieve neus; gele appel, licht cederhout, toast, rijpe perzik, citrusvrucht en wat krijt.

In de mond prachtig vol en gul met een schitterende balans, fijne zuren, rijp fruit, veel mineralen en een hele lange schone afdronk. Geniaal.

Lekker als aperitief of bij vis, schaaldieren, boerenpate's, kreeft, krab, mooie ham. 

 

Pouilly-Fuissé, Château des Rontets, Les Birbettes - 2014

Magnifieke neus van gele appel, rijpe abrikoos, licht cederhout, kruiden en Sardijnse citroen.

In de mond vol en vettig met veel concentratie en balans, prachtige mineraliteit, alles rijp en gul. Fantastisch glas.

Lekker bij vis met romige sauzen, hammen, coquilles, foie gras of als een absoluut verwenglas.

Saint-Amour (Beaujolais), Château des Rontets, Côte de Besset - 2016

Een intigrerende neus van framboos, munt, kaneel, shizo blad, aalbes, vanille en natte steen.

In de mond meer rood en roze fruit, nog wat amandel, zoethout, prachtige balans, zuiver en een lange en schone afdronk. Feest.

Lekker als aperitief, bij kalfsvlees, een stukje onglet van de gril of bbq, bij Pate de Campagne of gebakken bloedworst van Diny en Floris (de Pasteibakkerij).

Auxey-Duresses, Clos du Moulin aux Moines, Moulin aux Moines - Monopole - 2015

Een neus van gele appel, abrikoos, vanille, geroosterde amandelen, wat ceder en natte stenen.

In de mond dik en complex, geel fruit, citroen(schil), amandelen, beetje boter en veel mineraliteit. 

Lekker bij visgerechten, boterige sauzen, room sauzen, kreeft met vanille van John Halvemaan en krab.

Saint-Romain, Clos du Moulin aux Moines, Saint-Romain - 2015

Een intigrerende neus van gele appel, net rijpe peer, wat rook, vanille, honing, citroenschil en krijt.

In de mond dik met veel mineraliteit, ziltigheid, citroen, perzik, een lange schone afdronk. Verfrissend en complex.

Lekker als aperitief of met Iberico ham, amandelen, kip- of kalkoen gerechten of zeevruchten.

Bourgogne, Clos du Moulin aux Moines, Clos de la Perrière - Monopole - 2015

Fijn in de neus met tonen van gele appel, citroenschil, wat marsepein, hazelnoot, natte stenen en rook. 

In de mond zwoel met veel mineralen, gele appel, venkel, hazelnoot. Mooie en schone afdronk, er gebeurt veel in dit glas.

Lekker als aperitief, bij kip gerechten, bij coquilles gebakken met pepers en knoflook, of gewoon na een lange dag als cadeau aan jezelf.

Auxey-Duresses, Clos du Moulin aux Moines, Moulin aux Moines - Vieilles Vignes - Monopole - 2014

Een fascinerende neus; framboos, wat aarbei, natte bosgrond en truffel.

In de mond meer rood fruit, bramen, bosgrond, mooie zuren, balans, kracht en een lange afdronk. Geweldig glas.

Lekker als aperitief, bij bavette van de gril, entrecote, bietensalade of bij Pate de Campagne.

Mercurey, François de Nicolay, Les Montelons - 2015

Een fijne neus: kamperfoelie, citrus, gele appel, abrikoos, ceder en natte stenen. 

In de mond veel rijp geel fruit, amandel, mineralen, mooie zuren en balans. 

Lekker als aperitief, bij gevogelte, zeevruchten en kazen uit de Bourgogne.

Ladoix, François de Nicolay, Les Vris - 2015

Een rijke neus; honing, ceder, marsepijn, meloen, perzik en natte stenen.

In de mond rijk en vol, veel complexiteit, een botertje, mineralen, balans en fijne zuren, lange en schone afdronk.

Lekker bij charcuterie, kip-of kalkoen gerechten, gegrilde groenten van de bbq, kaas uit de Bourgogne.

Mercurey, François de Nicolay, Mercurey - 2015

In de neus veel rijp fruit, zoals bramen, framboos, wat aardbei maar ook natte aarde en bladeren.

In de mond meer rijp zwart en rood fruit, hele zachte tannine's, gul, gemakkelijke en lekker. Perfect op dronk.

Lekker als aperitief, bij een bietensalade, bij gegrild rood vlees of een grove pate.

Bourgogne, Thierry Violot-Guillemard, Pinot Beurrot - 2015

Zeldzame verschijning, Pinot Gris uit de Bourgogne. Aromatische neus, citrus, bijenwas, honing, perzik en natte stenen.

In de mond vol en dik (vet volgens Thierry), fruit, mineralen, botertje en zuren in een prachtige balans.

Lekker als aperitief of bij gerechten met krab, kreeft of zachte en romige kazen.

Beaune, Thierry Violot-Guillemard, En Montagne Saint-Désiré - 2015

Fijne neus, honing, abrikoos, perzik, natte stenen, zweem zoethout, wat ceder en wat rook.

In de mond vallen de mineraliteit en dikte direct op, samen met het rijpe fruit en de fijne zuren vormen deze een schitterend geheel.

Lekker als aperitief, bij schaaldieren, of bij Bourgondische kazen van koemelk.

Meursault, Thierry Violot-Guillemard, Les Meix Chavaux - 2015

Verleidelijke neus van gele appel, rijpe perzik, abrikoos, kamperfoelie, honing, botertje, ceder en natte stenen.

In de mond rijk en vol en een beetje vet. Dit is een klassieke, ragfijne Meursault die de komende jaren slechts mooier wordt.

Lekker als aperitief, bij room- of botersauzen, krab of kreeft.

Volnay, Thierry Violot-Guillemard, Les Cros Martin - 2015

In de neus zwoel met voornamelijk rood fruit, framboos, wat aardbei, specerijen.

In de mond zijdezachte tannines, veel fruit, rond, helder fris en gezond. Delicaat maar krachtig.

Lekker als aperitief, bij wildgevogelte als duif, charcuterie of als verwenwijn.

Pommard, Thierry Violot-Guillemard, Premier Cru - Rugiens - 2015

Fascinerende neus met rode- en zwarte kersen, framboos, specerijen, wat sinasappelschil. 

In de mond fijne tannines, prachtige zuren, mineralen, fris fruit. Enorm toegankelijk al, wedstrijdwijn!

Lekker om eens goed voor te gaan zitten en in te duiken, ongekende kwaliteit.

Bourgogne, Thierry Violot-Guillemard, Les Maisons-Dieu - 2015

Klassiek Bourgogne, framboos, rode kers, tabaksblad, natte stenen.

In de mond zachte tannines en zuren, balans, lichtvoetig maar met kracht. lange schone afdronk.

Lekker als aperitief, bij charcuterie, linzen met ingemaakte paddenstoelen, Risotto met eekhoorntjesbrood, Pate de Campagne.

SUBTOTAAL:
BEZORGKOSTEN:
21% BTW:
TOTAAL:
(BTW: / BEZORG: )
bestellen