Info Pers Print
€ 25,50
- +

Jura Domaine Pignier À la Percenette - 2016

Fijne open neus van gele appel, abrikoos, witte bloesems, wat rook en een tikje ceder. In de mond rijk, rond en dik met een klein vetje maar tegelijk heel erg zuiver en schoon. Balans, veel spanning, geweldige energie en mooie lengte, Chardonnay Jura style.  Lekker als aperitief of bij witte vis, schaal- of schelpdieren.

De Grote Hamersma 2019 - Harold Hamersma

cijfer: 9.5

Ze bestaan nog: mensen die zeggen dat ze niet van chardonnay houden. Veelal bedoelen ze dat ze die budgettypes à la Southern Creek van de Aldi niet meer blieven. Maar vraag aan mij wat de mooiste druif voor witte wijn ter wereld is dan zeg ik: chardonnay.

Misschien is Bourgogne er dan de mooiste plek voor. Maar Jura is de spannendste. Denk maar aan de wijnen van Domaine de Ganevat en Domaine de l’Octavin, beide legendarisch. En deze van Domaine Pignier wil toegevoegd worden aan dit illustere rijtje.

Met een kalkachtige blanc. Met de bittertjes van witlof, witte perzik, witte bes. Met rokerigheid, truffeltjes, bovengrondse paddenstoelen, amandeltjes en notigheid. Vondst. Ster. Sterwijn.

 

Huis: Domaine Pignier
Wijnmaker: Familie Pignier
Jaartal: 2016
Appelatie: Jura
Plaats: Montaigu
Methode:

Handmatige oogst, zeer strenge selectie, vervoer in kleine kistjes ter bescherming van het fruit. Zachte pneumatische persing, fermentatie uitsluitend met wilde gisten en direct in gebruikte eikenhouten vaten van 228 liter. Methode a ouillé, hetgeen betekent dat de fusten continu worden afgevuld om de interactie met zuurstof te minimaliseren. In totaal 12 maanden opvoeding op de dode gistcellen, met bâttonage. Zero toevoegingen of anderzins.

Druif: Chardonnay
Bodem: klei, lijsteen en kalkstenen
Duurzaam: Ja; biodynamisch gecertificeerd
Houdbaarheid: Tenminste tot 2026
Advies:

Schenken op 10 graden Celsius

sluit
English

Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Au Paradis gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou makkelijker en persoonlijker te maken.
Door op “Ja” te klikken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

ja nee