Info Pers Print
€ 24,50
- +

Bourgogne Clos du Moulin aux Moines Clos de la Perrière - Monopole - 2015

Fijn in de neus met tonen van gele appel, citroenschil, wat marsepein, hazelnoot, natte stenen en rook.  In de mond zwoel met veel mineralen, gele appel, venkel, hazelnoot. Mooie en schone afdronk, er gebeurt veel in dit glas. Lekker als aperitief, bij kip gerechten, bij coquilles gebakken met pepers en knoflook, of gewoon na een lange dag als cadeau aan jezelf.

De Grote Hamersma 2019

Cijfer 9.5

"Clos du Moulin Aux Moines 2015, Clos de la Perrière 'Monopole', Bourgogne

Vondst. Laat ik maar meteen met de deur in de wijnkelder vallen. En dan hopen dat er daar nog meer van deze wijn ligt. Afkomstig van een perceel ten zuidoosten van Puligny-Montrachet. Inderdaad, de armeluisbuurt van de regio.

Stokken uit 1960. Het jaar dat de grenscontroles in de Benelux werden opgeheven. Chroestjsjov met zijn schoen op tafel sloeg tijdens een vergadering van de Verenigde Naties. En Elvis Presley een hit scoorde met It's now or never. In ieder geval had de wijnmaker van dienst toen wat anders aan zijn hoofd. Had hij ooit kunnen bevroeden dat bijna zestig jaar later een hit gescoord zou worden met zijn Clos de la Perrière?

Het notige, rokerige en het aards-amandelachtige, zo eigen vaak bij witte wijnen waarvan de makers de biodynamische beginselen aanhangen. Het frisse, het zuivere, het levendige. Gedroogd geel fruit ontmoet sappig appelvruchtvlees. Venkel, zo van de mandoline, ligt naast citroenzest.

Tijd voor een terugblik. De Benelux bestaat niet meer. Chroestjsjov en Presley evenmin. Maar de stokken van de Clos, zij gaan voort."

Harold Hamersma

 

Huis: Clos du Moulin aux Moines
Wijnmaker: Willy Roulendes
Jaartal: 2015
Appelatie: Bourgogne
Plaats: Auxey-Duresses
Methode:

De (monopole) wijngaard "Clos de la Perrière" ligt naast het dorpje Corpeau, iets ten zuid-oosten van Puligny-Montrachet en heeft een zuidelijke expostie. De stokken zijn in 1960 (!) geplant.

Handmatige oogst, vervoer in kleine kratjes ter bescherming van het fruit, zachte pneumatische persing, fermentatie uitsluitend met natuurlijke gisten en direct in eikenhouten vaten (Frans), 0 % nieuw hout. 12 maanden opvoeding op de dode gistecellen alvorens de wijn wordt gebotteld.

Druif: 100% Chardonnay
Bodem: Kalksteen en krijt
Duurzaam: Ja; biologisch met biodynamische principes ☘️
Houdbaarheid: tenminste tot 2021
Advies:

Schenken op 7-9 graden Celsius.

sluit
English

Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Au Paradis gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou makkelijker en persoonlijker te maken.
Door op “Ja” te klikken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

ja nee