Info Pers Print
€ 125,00
Tijdelijk niet leverbaar

Champagne La Closerie Fac simile -

Nog zeldzamer dan de Les Beguines. In de neus wat rood fruit als aardbei en framboos maar ook appel, brioche, toast, natte stenen. Er gebeurt veel. In de mond meerdere lagen, zacht en rijp rood fruit, mineralen, dikte, elegantie en balans. Wederom een briljante Champagne. Lekker om langzaam te doorgronden, of met Iberico ham. Zeer beperkt leverbaar, prijs op aanvraag.

Today there are a handful of wines from elite, artisanal grower-estates in Champagne that have attracted a nearly cult-like following. One of the most sought-after of these is the meunier of Jérôme Prévost. Peter Liem, www.champagneguide.net

Jancis Robinson: 17/20

Gault Millau: 17/20

bettane+desseauve: 18/20

Huis: La Closerie
Wijnmaker: Jérôme Prévost
Appelatie: Champagne
Plaats: Gueux
Methode:

Gueux, iets ten oosten van Reims. Pinot Meunier geplant in 1965, 2,4 hectare. Sinds 1996 geen insecticiden, sinds 1998 geen herbiciden, strikt beperkt gebruik koper-sulphaat. De druiven worden zo rijp mogelijk geoogst.

87% Les Beguines (zie hierboven) en 13% stille rode wijn van dezelfde wijngaard. Zo min mogelijk wijnmakersinterventie, fermentatie in gebruikte eikenhouten vaten van 228 liter, met slechts wilde gisten, in totaal 10 maanden op hout alvorens de wijn wordt gemengd en de tweede vergisting in de fles aanvangt. Geen filtratie. Bottling d.m.v. zwaartekracht. De wijn heeft een malocatische vergisting ondergaan.

Dosage: 2.4 gram/liter. Extra Brut

productie: +/- 3.300 flessen in een goed jaar.

Druif: 96% Pinot Meunier, 2% Pinot Gris, 2% Chardonnay
Bodem: Thanétien kalk en zand
Duurzaam: Ja
Houdbaarheid: tenminste tot 2035
Advies:

schenken op 9-11 graden Celsius, even 5 minuten laten ademen in het glas.

sluit
English

Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Au Paradis gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou makkelijker en persoonlijker te maken.
Door op “Ja” te klikken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

ja nee