Info Pers Print
€ 12,50
- +

Chinon Domaine Grosbois La Cuisine de ma mere - 2017

Soepele biodynamische Cabernet Franc uit Chinon, in de neus veel rood fruit, zwarte bessen en wat natte aarde. In de mond een vol samenspel van rood en zwart fruit, mooie tanninestructuur en aardse tonen gevolgd door een mooie afdronk. Lekker bij charcuterie, gevogelte (zoals eend), lamsvlees, bavette van de bbq en kazen. Ook verkrijgbaar in magnum (1,5 ltr)

bettane+desseauve: 15/10

 

"On aime ce style croquant qui pousse à la chanson à boire."

Huis: Domaine Grosbois
Wijnmaker: Nicolas Grosbois
Jaartal: 2017
Appelatie: Chinon
Plaats: Panzoult
Methode:

Gemiddeld twintig jaar oude stokken die groeien op 2 hectare grond recht voor het plaatsje Crevant-les-Coteaux. 

Handmatige oogst, vervoer van de druiven in kleine kistjes om het fruit te beschermen. Hierna worden de trossen van alle steeltjes ontdaan en de druiven handmatig gesorteerd. 3 uur pre-fermentatie gevolgd door 15 uur fermentatie met behulp van lokale wilde gisten in betonnen tanks. Opvoeding 8 maanden in betonnen tanks.

Rendement van ongeveer 40 hl/ha.

Druif: 100% Cabernet Franc
Bodem: klei en zand
Duurzaam: Ja; Biologisch en biodynamisch gecertificeerd ☘️
Houdbaarheid: tenminste tot 2020
Advies:

Schenken op 16-18 graden Celsius.

sluit
English

Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Au Paradis gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou makkelijker en persoonlijker te maken.
Door op “Ja” te klikken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

ja nee