Info Pers Print
€ 24,50
- +

Bourgogne Thierry Violot-Guillemard Les Maisons-Dieu - 2016

Klassiek Bourgogne, framboos, rode kers, tabaksblad, natte stenen. In de mond zachte tannines en zuren, balans, lichtvoetig maar met kracht, lange schone afdronk. Om verliefd op te worden. Lekker als aperitief, bij charcuterie, linzen met ingemaakte paddenstoelen, Risotto met eekhoorntjesbrood, Pate de Campagne.

De Grote Hamersma 2019 - Harold Hamersma

cijfer: 9,5

Thierry Violot-Guillemard 2015, Les Maison-Dieu (biologisch-dynamisch)

Thierry Violot-Guillemard. Biologisch werkend vanaf 1999 is zijn vruchten gaan afwerpen. Een van de betere Bourgognes tout court die ik proefde. En dat schreef ik vorig jaar over de 2014. In eerste instantie gaf deze een donkere, bossige geur. Maar in de mond een ongekende, bijna lichtzinnige vrolijkheid. Echter, zonder onbenullig te worden. Zonder oppervlakkig vermaak. Zonder naar de mond pratende zoetjes waaraan zoveel moderne Bourgognes mank gaan. Oer-puur-oorsprong-Bourgogne.

Maar dan nu 2015. Beter jaar. 'Kan een sterrenreputatie krijgen,' meent Hugh Johnson. Klopt. In deze DGH heeft ie 'm al. Helderder, virieler, spontaner in zijn fruit. Les Maison-Dieu. Ondanks het betere oogstjaar is het prijskaartje onveranderd. Godswonder.

Huis: Thierry Violot-Guillemard
Wijnmaker: Thierry Violot-Guillemard
Jaartal: 2016
Appelatie: Bourgogne
Plaats: Pommard
Methode:

De wijngaard ligt tegen de grens met Pommard aan. De stokken zijn in 1997 geplant. De naam van de wijngaard komt van een rustplaats voor pelgrims die daar vroeger stond.

Handmatige oogst, vervoer in kleine kratjes ter bescherming van het fruit. 5-6 dagen koude pre-fermentatie gevolgd door 10 dagen maceratie in grote open houten vaten. Hierna volgt een zachte pneumatische persing, fermentatie uitsluitend met natuurlijke gisten. Vervolgens ligt de wijn 12 maanden in vaten van gebruikt hout.

Druif: 100% Pinot Noir
Bodem: Ijzerhoudend klei en kalksteen
Duurzaam: Ja; biodynamisch zonder certificaat ☘️
Houdbaarheid: tenminste tot 2021
Advies:

Schenken op 16 graden Celsius.

sluit
English

Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Au Paradis gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou makkelijker en persoonlijker te maken.
Door op “Ja” te klikken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

ja nee