Info Pers Print
€ 26,00
- +

Mercurey François de Nicolay Les Montelons - 2017

Een fijne neus: kamperfoelie, citrus, gele appel, abrikoos, ceder en natte stenen.  In de mond veel rijp geel fruit, amandel, mineralen, mooie zuren en balans.  Lekker als aperitief, bij gevogelte, zeevruchten en kazen uit de Bourgogne.

Harold Hamersma: 9+

 

"Mercurey Côte Chalonnaise;Vroeger een beetje de Jupiler League van Bourgogne. Tot voor kort moest het ’t bovendien met name van zijn rood hebben. Wit wordt echter steeds beter. Met dank aan François de Nicolay, bioboer in Savigny-les-Beaune. Met de hand plukken. Vervoer van de druiven in kleine kratjes om het kneuzen en oxideren van de druiven tegen te gaan. Gebruik maken van autochtone gisten. Korte vergisting en lagering op veelal langdurig (3 tot 10 jaar) gebruikt hout. Een minutieuze Mercurey het resultaat. Koel geel fruit. Fijn geroosterde amandeltjes, heel voorzichtig, heel weinig. Roombroodje. Een mengeling van kamperfoelie, jasmijn en tijm. Zachte bitters. Kleine zuren. Grote vondst."

 

 

bettane+desseauve: 15/20

 

"Mercurey en tension, énergique, séveux, finale longue, gourmande."

Huis: François de Nicolay
Wijnmaker: François de Nicolay
Jaartal: 2017
Appelatie: Mercurey
Plaats: Savigny-Lès-Beaune.
Methode:

De stokken zijn gemiddeld 25 jaar oud en staan op een wijngaard in Mercurey met een zuid-oostelijke expositie.

Handmatige oogst, vervoer in kleine kratjes ter bescherming van het fruit, zachte pneumatische persing, fermentatie uitsluitend met natuurlijke gisten, 1-6 maanden en direct in eikenhouten vaten (Frans), die 3-10 oogsten zijn gebruikt. Hierna volgt nog 12 maanden opvoeding in gebruikte eikenhouten vaten, op de dode gistecellen, alvorens de wijn wordt gebotteld.

Druif: 100% Chardonnay
Bodem: Klei en kalksteen
Duurzaam: Ja; biologisch met biodynamische principes ☘️
Houdbaarheid: tenminste tot 2021
Advies:

Schenken op 9 graden Celsius.

sluit
English

Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Au Paradis gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou makkelijker en persoonlijker te maken.
Door op “Ja” te klikken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

ja nee