Info Pers Print
€ 33,50
- +

Vouvray Domaine de la Taille aux Loups 'Monopole Clos de Venise' - 2015

Intensiteit, complexiteit, spanning, mineralen, honing, citrus en perfecte zuren in een complex samenspel. Wijn met enorm veel potentie die er (ook) bij is gebaat om nog even te blijven liggen (deze wordt alleen maar mooier), een juweel van de hand van Jacky Blot. Lekker bij vis met botersauzen, zuurkool met ganzenvet en spekjes.

Harold Hamersma: 9,5

 

"Venise. In 1975 een megahit van Julien Clerc. Lieve lezertjes; Dat is een Franse zanger waarvoor mevrouw Hamersma nog naar Parijs is gereisd om hem te zien optreden. Bakvissen werden en masse verliefd op deze donkere krullenbol. Thans schijnt-ie nog steeds op te treden, de krullen nog daar, de kleur nu grijs. Over bakvissen komen we zo nog te spreken overigens. Eerst de wijn. Van chenin-blancdruiven uit een wijngaard die dus ook Venise heet. Zou mevrouw Blot ook? Enfin. Hitwit. Geen valse noot. Natuurlijk blond natuurlijk. Hoogglanzende parelketting. En bepaald niet cultivé;. Frivoler, intenser, intrigender en opwindender dan Bretonnière. En dan thans de bakvissen. Neem een zeebaars, bak deze en serveer er een bearnaise-achtige saus bij. Ach, zo fijn allemaal."

Huis: Domaine de la Taille aux Loups
Wijnmaker: Jacky Blot
Jaartal: 2015
Appelatie: Vouvray
Plaats: Montlouis
Methode:

Gemiddeld 70 jaar oude stokken van een (Monopole) 1 hectare groot ommuurde wijngaard met zuidelijke expostie. Handmatige oogst, tweede pluk, zo laat mogelijk, zeer strenge selectie, vervoer in kleine kistjes ter bescherming van het fruit.

Zachte pneumatische persing, sap na 30 uur rust met zwaartekracht naar kelder. Fermentatie uitsluitend met wilde gisten en direct in eikenhouten vaten. 1/5 in nieuw eikenhout, 1/5 in een jaar oud, 1/5 in twee jaar oud 1/5 in drie jaar oud en 1/5 in vier jaar oud, 6 maanden lang. Hierna nog 12 maanden opvoeding op de dode gistcellen. Opbrengst 35 hl. per hectare.

Druif: 100% Chenin Blanc
Bodem: vuursteen en klei op een kalksteen ondergrond
Duurzaam: Ja; biodynamisch zonder certificaat ☘️
Houdbaarheid: minstens tot 2036
Advies:

Schenken op 10-12 graden Celsius.

sluit
English

Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Au Paradis gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou makkelijker en persoonlijker te maken.
Door op “Ja” te klikken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

ja nee