Info Pers Print
€ 10,95
- +

Elzas Paul Gingelinger Pinot Blanc - 2017

In de neus frisse gele appel, perzik, citrusvruchten, bloesem, natte stenen en wat witte rook. Verleidelijk en gastvrij. In de mond weer geel fruit, concentratie, fijne zuren, klein vetje, wat kruiden en ziltigheid. Geenszins simpel, complete wijn. Lekker als aperitief, bij de meeste visgerechten en bij kaas fondue.

Huis: Paul Gingelinger
Wijnmaker: Michel Ginglinger
Jaartal: 2017
Appelatie: Elzas
Plaats: Eguisheim
Methode:

De Pinot Blanc stokken staan verspreid op enkele parcelen om Eguisheim heen. De leeftijd van de stokken varieert van jonge- tot oude stokken. 

Handmatige oogst gevolgd door een strenge selectie op de sorteertafel.

Langzame pneumatische persing van 3 tot 6 uur, fermentatie met lokale wilde gisten. Hierna 6 maanden opvoeding in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks op de fijne dode gistcellen alvorens de wijn wordt gebottled.

Druif: Pinot Blanc
Bodem: Kalk en klei
Duurzaam: Ja: biologisch zonder certificaat
Houdbaarheid: Tenminste tot 2020
Advies:

schenken op 9-11 graden Celsius

sluit
English

Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Au Paradis gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou makkelijker en persoonlijker te maken.
Door op “Ja” te klikken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

ja nee