
Elzas Paul Gingelinger Pinot Gris, Les Prélats - 2017
Rijke neus van rijpe perzik, peer, grapefruit en kruiden. Nodigt uit en verwelkomt. In de mond dik en bol(ig) met veel fruit, zuren, spanning en na een klein bittertje een mooi droog einde. Een droom van een Pinot Gris. Lekker als aperitief of bij zuurkool met worst. kip en/of paddenstoelen.
Huis: | Paul Gingelinger |
Wijnmaker: | Michel Ginglinger |
Jaartal: | 2017 |
Appelatie: | Elzas |
Plaats: | Eguisheim |
Methode: | De wijnstokken staan om Eguisheim heen in de stukjes grond die luisteren naar de namen Altengarten, Krumling, Morschwihrerweg, Fuchsloch, Kleiner Eich en Stich. Handmatige oogst gevolgd door een strenge selectie op de sorteertafel. Langzame pneumatische persing, fermentatie met uitsluitend lokale wilde gisten. Hierna een lange opvoeding in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks op de fijne dode gistcellen alvorens de wijn wordt gebottled. |
Druif: | Pinot Gris |
Bodem: | Kalk en klei |
Duurzaam: | Ja: biologisch zonder certificaat |
Houdbaarheid: | Tenminste tot 2020 |
Advies: | Schenken op 9-11 graden Celsius |