Info Pers Print
€ 23,95
- +

Saint-Joseph David Reynaud Saint-Jospeh - 350 M - 2016

In de neus veel rijp rood fruit, vol, vlezig, zwoel met hints van pruim, munt en inkt en olijven.  In de mond stevig en (weer) vlezig, gul, geweldige balans, een feest. Lekker bij rood vlees van de BBQ gril of boerenkool met rookworst.

Harold Hamersma: 9,5

 

"Het heilig verklaren van deze Saint-Joseph gaat wellicht wat ver, maar dit is een droomvertolking. Superieure Syrah. Gefermenteerd op beton. Weer liefdevol in de armen gesloten door wijnmakers die vinificatie op roestvrij staal hebben afgezworen. Te streng, te hard, te nadrukkelijk voor hun most. Beton geeft hun sap toch wat meer speling. In het geval van deze ‘350 m’ deels een lagering op datzelfde beton (30 procent) en deels op grote vaten (demi-muids). Eigen gisten, dat spreekt. Zo ook een eigen stijl. Uit een jaar dat wenste te schitteren met bijkans frisse, tot eindeloos genieten dwingende rode wijnen. Reynaud maakte een zeer precieze, natuurlijke Saint-Joseph. Met koket rood fruit, stijlvol, peperig, frivool en met dat unieke zacht-fris-filmende mondgevoel, zo karakteristiek voor grote wijnen uit deze contreien."

 

 

bettane+desseauve: 15.5/20

 

"Puissants parfums de fruits rouges et de pêche de vigne, bouche charnue et veloutée, tannins croquants, fraîcheur équilibrante."

Huis: David Reynaud
Wijnmaker: David Reynaud
Jaartal: 2016
Appelatie: Saint-Joseph
Plaats: Beaumont Monteux
Methode:

Handmatige oogst, 35 jaar oude stokken, selectie op sorteertafel waarbij ook alle steeljes worden verwijderd.

Zachte pneumatische persing, vinificatie in betonnen tanks. 28-32 dagen maceratie waarbij de most wordt doorbroken (pigeage). Vergisting uitsluitend met behulp van lokale wilde gisten.

Hierna is de wijn 12 maanden lang verder opgevoed, 30% in demi-muids, 70% in betonnen tanks, alvorens deze is gebotteld. Opbrengst 35 HL/hectare.

Druif: 100% Syrah
Bodem: Graniet, klei en kalk
Duurzaam: Ja; Biologisch en biodynamisch gecertificeerd ☘️
Houdbaarheid: tenminste tot 2030
Advies:

Schenken op 16-18 graden Celsius.

sluit
English

Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Au Paradis gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou makkelijker en persoonlijker te maken.
Door op “Ja” te klikken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

ja nee