Info Pers Print
€ 19,95
- +

Montlouis-sur-Loire Domaine de la Taille aux Loups 'Triple Zero'

Elegant, puur, fris, smaak van zachte citrus en peer, mooie mousse, fenomenaal en puur natuur. Deze petillant wordt gemaakt zonder enige toevoeging van suikers, vandaar de naam Triple Zero (zero chaptalization, liqueur de tirage, liqueur d'expedition). Lekker als aperitief, bij charcuterie en bij lichte voorgerechten, vooral met paddenstoelen, of bij aziatische gerechten als substituut voor bier. OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

Harold Hamersma: 9+

 

"Triple Zéro. With a license to chill. Dan komt de thrill absoluut daarna. 0 procent gechaptaliseerd. 0 procent liqueur de tirage. 0 procent liqueur d’expédition. 100 procent genieten voor de liefhebbers van het meedogenloze droge. Het onbedaarlijk strakke. Het vlijmend schonende. De zuren oprecht. De zuiverheid ongekend."

 

 

Jancis Robinson: 17.5/20

 

"I was absolutely entranced by this wine when I tasted it in a line-up of assorted fizzes recently. Jacky Blot explains the name of this cuvée on the back label: no chaptalisation, no liqueur de tirage, no liqueur d'expédition. It just shows that there are alternatives to champagne among great sparkling wines.

This one comes in a smart, very dark bottle and stylish label and is obviously made from top-quality Chenin Blanc. The average age of the vines is apparently about 50 years and the hand-picked grapes are fermented in oak. (See Dry Chenin for more details.) The delightfully vivacious result is just 12.5% and this is my tasting note:

'Gosh, this is interesting on the nose! Smells of a damp cellar, like a particularly successful natural wine. Apple-y Chenin with enormous vibrancy. I would love to be served this at a party! Not aggressively tart and dry. Just lots of fascinating flavour. Very racy and refreshing. Impossible to spit. Long but not especially potent.'"

 

 

bettane+dessauve: 17/20

 

"Sur une base de 2014, on a l’une des expressions les plus pures des bulles de Loire."

Huis: Domaine de la Taille aux Loups
Wijnmaker: Jacky Blot
Jaartal: N.V.
Appelatie: Montlouis-sur-Loire
Plaats: Montlouis
Methode:

50+ jaar oude stokken, handmatige oogst, zo laat mogelijk, extreem strenge selectie, vervoer in kleine plastic kistjes zodat het fruit niet beurs wordt.

Zachte pneumatische persing, sap direct middels zwaartekracht naar kelder. Langzame fermentatie met wilde lokale gisten, zonder chaptalisatie, in 5-10 oude eikenhouten fusten.

Bottling bij 10- tot 12 gram restsuiker, dan 18- tot 24 maanden sur lattes in de kelder. Na het degorgeren wordt de fles aangevuld met dezelfde wijn. Geen sulfiet toegevoegd, de CO2 conserveert.

Druif: 100% Chenin Blanc
Bodem: Klei met zand en kalk boven een kalkbodem
Duurzaam: Ja; Biodynamisch, zonder certificaat ☘️
Houdbaarheid: minstens tot 2025
Advies:

Schenken op 8-10 graden Celsius.

sluit
English

Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Au Paradis gebruikt cookies om het bezoek en winkelen voor jou makkelijker en persoonlijker te maken.
Door op “Ja” te klikken geef je aan dat je 18 jaar of ouder bent en akkoord te gaan met het gebruik van cookies.

ja nee