Bourgogne

Macon-Vinzelles, Chateau Vitallis, 'En Paradis' - 2016

Perzik, honing, kamperfoelie, fijne zuren en een vol mondgevoel.

Heerlijk volle expressie van Chardonnay uit de Mâconnais, deze wijn maakt gelukkig!

Lekker bij gevogelte, wit vlees, asperges met botersaus alsook salades met vis.

Saint-Veran, Chateau Vitallis, 'A la Côte' - 2016

Peer, perzik, acacia, citrusvruchten, boter en honing.

Een prachtig zuivere Bourgogne met een fijne zuurgraad waarin minerale tonen zoals vuursteen prominent aanwezig zijn.

Lekker bij oesters, salades, geitenkaas en witte vis.

 

Pouilly Fuissé, Chateau Vitallis, 'Vieilles Vignes' - 2015

Steenvruchten zoals perzik en abrikoos, boter, honing, ceder en ietwat vanille.

Een traditioneel gemaakte, maar moderne en elegante witte wijn, voor 20% opgevoed op nieuwe Franse eikenhouten vaten.

Lekker bij kip of kalfsvlees in roomsaus, paddenstoelen en gebakken vis.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

Meursault, Domaine Karel de Graaf, 'Les Narvaux' - 2014

In de mond een heerlijk aangenaam samenspel van mineralen, geel fruit, een tikje hout en een beetje boter.

Prachtig zuivere en elegante wijn met een fraaie balans en fijne zuren, een echte klasbak.

Lekker bij kreeft, coquilles, gerechten met een roomsaus en gevogelte. 

Chablis, Domaine Vincent Dampt, Chablis - 2015

Citrus, bloesem, steenfruit en mineralen, fijne balans met mooie zuren.

Zuivere Chablis gemaakt van gemiddeld 35 jaar oude wijnstokken, wat de wijn complexiteit verleend.

Lekker als aperitief, bij oesters, coquilles en charcuterie.

Chablis 1er Cru, Domaine Vincent Dampt, 'Cote de Lechet 1er Cru' - 2014

Volle en ronde wijn met een expressieve neus van citrus, mineralen en perzik, feestje!

40 jaar oude stokken, een jonge getalenteerde wijnmaker en prachtig gelegen terroir = een geweldig rijke Chablis.

Lekker bij kreeft, gevogelte, vis met beurre blanc en rood flora kaas.

Chablis Grand Cru, Domaine Vincent Dampt, 'Valmur Grand Cru' - 2012

Rijkdom! Steenfruit, amandel, mineralen, citrus, een prachtige structuur, zeer zuiver.

Druiven van de Grand Cru Valmur, vol, expressief, deze wijn gaat de komende jaren alleen maar mooier worden. 

Lekker bij coquilles, krab, vis in botersaus en andere lekkernijen uit de zee.

Bourgogne, Domaine Tupinier-Bautista, 'La Garenne' - 2015

Typische zuidelijke Bourgogne Chardonnay met aromas van zwoel (geel) fruit, beetje boter en hout.

Impressie van zuivel en een zweem van houtrijping, verder veel fruit, fris en heerlijk drinkbaar.

Lekker bij schaal en scheldieren, vooral bij gamba's of coquilles, vis of als aperitief.

2015 IS UITVERKOCHT, 2016 IS ONDERWEG!

Chablis, Gregoire Bichot, Les Vaillons, Chablis 1er Cru - 2014

Een prachtige en delicate neus; abrikoos, krijt, kamperfoelie, gele appel, vuursteen, rook.

In de mond strak droog, kalk, mineralen, boterig, vuursteen, steenfruit. Klassieke en typische Chablis met enorm veel lengte, verveelt nooit.

Lekker bij oesters, kip met friet, fruits de mer, gerookte zalm op toast of gewoon bij een goede serie op tv.

Pouilly-Fuissé, Château des Rontets, Clos Varambon - 2015

In de neus een prachtig spel van frisse rode appel, bloesem, venkel en wilde perzik.

In de mond vol en fris, mooie zuren, enorm zuiver, voor Pouilly-Fuisse verfrissend weinig gebruik van nieuw eikenhout, schitterende uitdrukking van rijpe Chardonnay. 

Lekker als aperitief of bij witte vis, zalm, kreeft met knoflookboter of Zeeuwse mosselen.

Pouilly-Fuissé, Château des Rontets, Pierrefolle - 2015

Enorme expressieve neus; gele appel, licht cederhout, toast, rijpe perzik, citrusvrucht en wat krijt.

In de mond prachtig vol en gul met een schitterende balans, fijne zuren, rijp fruit, veel mineralen en een hele lange schone afdronk. Geniaal.

Lekker als aperitief of bij vis, schaaldieren, boerenpate's, kreeft, krab, mooie ham. 

 

Pouilly-Fuissé, Château des Rontets, Les Birbettes - 2014

Magnifieke neus van gele appel, rijpe abrikoos, licht cederhout, kruiden en Sardijnse citroen.

In de mond vol en vettig met veel concentratie en balans, prachtige mineraliteit, alles rijp en gul. Fantastisch glas.

Lekker bij vis met romige sauzen, hammen, coquilles, foie gras of als een absoluut verwenglas.

Auxey-Duresses, Clos du Moulin aux Moines, Moulin aux Moines - Monopole - 2015

Een neus van gele appel, abrikoos, vanille, geroosterde amandelen, wat ceder en natte stenen.

In de mond dik en complex, geel fruit, citroen(schil), amandelen, beetje boter en veel mineraliteit. 

Lekker bij visgerechten, boterige sauzen, room sauzen, kreeft met vanille van John Halvemaan en krab.

Saint-Romain, Clos du Moulin aux Moines, Saint-Romain - 2015

Een intigrerende neus van gele appel, net rijpe peer, wat rook, vanille, honing, citroenschil en krijt.

In de mond dik met veel mineraliteit, ziltigheid, citroen, perzik, een lange schone afdronk. Verfrissend en complex.

Lekker als aperitief of met Iberico ham, amandelen, kip- of kalkoen gerechten of zeevruchten.

Bourgogne, Clos du Moulin aux Moines, Clos de la Perrière - Monopole - 2015

Fijn in de neus met tonen van gele appel, citroenschil, wat marsepein, hazelnoot, natte stenen en rook. 

In de mond zwoel met veel mineralen, gele appel, venkel, hazelnoot. Mooie en schone afdronk, er gebeurt veel in dit glas.

Lekker als aperitief, bij kip gerechten, bij coquilles gebakken met pepers en knoflook, of gewoon na een lange dag als cadeau aan jezelf.

Mercurey, François de Nicolay, Les Montelons - 2015

Een fijne neus: kamperfoelie, citrus, gele appel, abrikoos, ceder en natte stenen. 

In de mond veel rijp geel fruit, amandel, mineralen, mooie zuren en balans. 

Lekker als aperitief, bij gevogelte, zeevruchten en kazen uit de Bourgogne.

Ladoix, François de Nicolay, Les Vris - 2015

Een rijke neus; honing, ceder, marsepijn, meloen, perzik en natte stenen.

In de mond rijk en vol, veel complexiteit, een botertje, mineralen, balans en fijne zuren, lange en schone afdronk.

Lekker bij charcuterie, kip-of kalkoen gerechten, gegrilde groenten van de bbq, kaas uit de Bourgogne.

Bourgogne, Thierry Violot-Guillemard, Pinot Beurrot - 2015

Zeldzame verschijning, Pinot Gris uit de Bourgogne. Aromatische neus, citrus, bijenwas, honing, perzik en natte stenen.

In de mond vol en dik (vet volgens Thierry), fruit, mineralen, botertje en zuren in een prachtige balans.

Lekker als aperitief of bij gerechten met krab, kreeft of zachte en romige kazen.

Beaune, Thierry Violot-Guillemard, En Montagne Saint-Désiré - 2015

Fijne neus, honing, abrikoos, perzik, natte stenen, zweem zoethout, wat ceder en wat rook.

In de mond vallen de mineraliteit en dikte direct op, samen met het rijpe fruit en de fijne zuren vormen deze een schitterend geheel.

Lekker als aperitief, bij schaaldieren, of bij Bourgondische kazen van koemelk.

Meursault, Thierry Violot-Guillemard, Les Meix Chavaux - 2015

Verleidelijke neus van gele appel, rijpe perzik, abrikoos, kamperfoelie, honing, botertje, ceder en natte stenen.

In de mond rijk en vol en een beetje vet. Dit is een klassieke, ragfijne Meursault die de komende jaren slechts mooier wordt.

Lekker als aperitief, bij room- of botersauzen, krab of kreeft.

Elzas

Elzas, Haut-Rhin, Domaine Jean-Marc Bernhard, 'Vieilles Vignes', Riesling - 2016

Aroma's van appel, citrusvruchten, bloemen en vuursteen.

Strak, droog, helder en zuiver.

Lekker als aperitief of bij salades, asperges, sushi en sashimi.

2016 IS TIJDELIJK UITVERKOCHT

Elzas, Haut-Rhin, Domaine Jean-Marc Bernhard, 'Vieilles Vignes', Gewurztraminer - 2016

Een florale neus, kruidig met een aroma van rozen. Aperitief wijn, gemaakt op het fruit en om jong te drinken.

Aromatische en rijke mond, droog, goed gebalancerde met een fraaie structuur.

Lekker als aperitief of bij pittige of zoetzure gerechten, aziatische keuken, sterke kaas.

Elzas, Haut-Rhin, Domaine Jean-Marc Bernhard, 'Grand Cru Mambourg', Gewurztraminer - 2013

Geur van lychee, mango en kruiden.

Vol en vlezig in de mond (alsof je net in een perfect rijpe vrucht hebt gebeten) en zelfs romig, heeft restzoet maar blijft lichtvoetig.

Lekker bij pittige aziatische gerechten, roodbacterie kazen (zoals Munster), citroentaart met meringue, fruitdesserts, ganzen/eendenlever terrine, zuurkool schotels.

Elzas, Haut-Rhin, Domaine Jean-Marc Bernhard, 'Grand Cru Schlossberg', Riesling - 2013

Fijne neus van geel fruit, citrus schil en vuursteen.

In de mond is de wijn droog met een elegante en fijne zuurgraad met veel structuur, een wijn om verliefd op te worden.

Lekker bij zeevruchten, gegrilde vis, botersauzen, wit vlees of gevogelte.

Elzas, Haut-Rhin, Domaine Jean-Marc Bernhard, Pinot Blanc, 'Bouquet de Printemps' - 2016

Volle, iets vettige maar frisse wijn die niet snel zal vervelen.

Steenfruit, mineralen en ongecomliceerd geel fruit voeren de boventoon.

Lekker als aperitief en bij borrelhapjes zoals nootjes, worst en ham.

Loire

Sancerre, Domaine Michel Vattan, 'Calcaire' - 2016

Steenfruit, mineralen, frisheid en balans in een kraakheldere wijn.

Een strakke en droge wijn met alles dat een Sancerre zo mooi kan maken.

Lekker als aperitief, bij visgerechten met romige (boter) saus en salades.

Sancerre, Domaine Michel Vattan, 'Argile' - 2016

Typische frisse Sancerre, steenfruit en vuursteen, zuiver met fijne zuren.

Proeven is begrijpen waarom Sancerre zo geliefd is.

Lekker bij wit vlees, witte vis en schelpdieren.

Sancerre, Domaine François Crochet, 'Blanc' - 2016

Droog, strak, een hint van steen, peer en wat abrikoos, iets ziltig. Balans en finesse.

Spatzuiver met een afdronk die naar meer smaakt, François Crochet laat zijn zien waarom heel Sancerre naar hem kijkt.

Lekker als aperitief en bij gebakken gamba's, zomerse salade, geitenkaas.

Sancerre, Domaine François Crochet, 'Exils' - 2014

Knisperend fris met een hoge concentratie aan mineralen, een zeer mooie structuur en een fijne zuurgraad.

Helder, laserstrak, zuiver, balans, mooier wordt het niet.

Lekker bij gegrilde kip, krab en schelpdieren.

Sancerre, Domaine François Crochet, 'Chêne Marchand' - 2015

Frisse, ietwat vettige wijn, vol, lichtgeel van kleur met een hint van peer en mineralen.

De wijn is breed en zwoel met veel concentratie en heeft een lange afdronk eindigende in frisse zuren, de topwijn van het talent van de Sancerre.

Lekker bij kalfsvlees, gegrilde witte vis in een botersaus, schaal- en schelpdieren, kip met cremesaus.

Pouilly-Fumé, Domaine L'Épineau, Pouilly-Fume - 2014

Remarkabele expressie van Sauvignon Blanc, fris en knisperend. Florale neus, bloesem, kalksteen, vlierbessen en buxus.

Stuivende en klassieke Pouilly-Fumé.

Lekker bij frisse zomerse salades, fruits de mer, gazpacho, geitenkaas of als aperitief.

TIJDELIJK NIET LEVERBAAR

Menetou-Salon, Domaine Jean Teiller, 'Blanc' - 2015

Krachtige neus met aromas van steenfruit (zoals perzik), witte bloemen en mineralen.

Prachtig haast ingetogen uiting van Sauvignon Blanc met een mooie gouden kleur en rondeur.

Lekker bij schelpdieren, haring, wit vlees, witte vis, gevogelte en geitenkaas. Of simpelweg als borrelwijn!

Menetou-Salon, Domaine Jean Teiller, 'Mademoiselle T' - 2014

Dit is een wijn waar de smaak vanaf spat, perzik, boter, minerals en bloemen.

Complex met finesse en balans, een geweldige expressie van Sauvignon Blanc.

Lekker bij vis, schelpdieren, wit vlees en als de wijn 3 jaar of langer mag rusten, foie gras.

Menetou-Salon, Domaine Jean Teiller, 'Rencontre' - 2014

Mineralen met een hint van exotische vruchten (zoals passievrucht), hout en een tikkeltje vanille.

Bijzondere en volle wijn met een prachtige balans van concentratie en zuren, een pareltje.

Lekker bij vis, coquilles, kip, ander gevogelte, wit vlees en kreeft. 

Quincy, Domaine Gérard Bigonneau, Quincy - 2015

Vlierbloesem, bloemen, hint van boter en gras.

Mooie balans van zuren en fruit, rijp maar niet zwaar, heerlijk als aperitief.

Lekker bij witte vis, gerookte vis, kip en slakken.

OOK VERKRIJGBAAR IN DEMI-BOUTEILLE (0,375ltr)

Touraine, Domaine Desloges, Sauvignon Blanc - 2016

Heerlijke, klassieke frisfruitige Sauvignon Blanc, gemaakt om door te drinken, bijvoorbeeld op een warme zomeravond na een lange dag werken, uitgestrekt op een terras in de avondzon.

Deze wijn is bedoeld om jong te drinken en niet om te bewaren.

Lekker bij witte vis, kaas uit de Touraine, sushi en chips. 

Montlouis-sur-Loire, Domaine de la Taille aux Loups, 'Dix Arpents' - 2015

Honing, citrusvruchten, peer, een hint van vanille en mineraliteit. Deze wijn heeft alles dat Chenin Blanc zo bijzonder kan maken.

Door de baas van de Chenin Blanc, Jacky Blot, gemaakt.

Lekker als aperitief en bij lichte voorgerechten met zalm of andere vis, schelpdieren zoals coquilles, oesters en kokkels of bij krab. 

Montlouis-sur-Loire, Domaine de la Taille aux Loups, 'Remus Plus' - 2014

Deze wijn heeft heerlijke zuren, honing en rijpe appel, is complex, vol, expressief maar subtiel, een elegante wijn waar je verliefd op wordt.

Indien de wijn langer wordt bewaard (en zich dus verder kan ontwikkelen) kan deze ook de wat zwaardere -en zelfs pittige oriëntaalse- gerechten aan, een meesterwerk van Jacky Blot.

Lekker bij charcuterie, schaaldieren, vis en gegrilde kip.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

(Vouvray) Vin de France, Domaine de la Taille aux Loups, 'Les Caburoches' - 2015

Geconcentreerd, vuursteen, citrusvruchten, abrikoos, complex, gelaagd doch fris.

Een prachtige kennismaking met wijn uit de Vouvray, gemaakt door Chenin Blanc baas Jacky Blot.

Lekker als aperitief en bij witte vis, oesters en andere schelpdieren, wit vlees en gebraden kip.

Vouvray, Domaine de la Taille aux Loups, 'Monopole Clos de Venise' - 2013

Intensiteit, complexiteit, spanning, mineralen, honing, citrus en perfecte zuren in een complex samenspel.

Wijn met enorm veel potentie die er (ook) bij is gebaat om nog even te blijven liggen (deze wordt alleen maar mooier), een juweel van de hand van Jacky Blot.

Lekker bij vis met botersauzen, zuurkool met ganzenvet en spekjes.

Anjou, Domaine des Forges, 'L'Audace' - 2015

Rijpe appel, bergamot, vanille met een hint van karamel en ietwat botrytis.

Rijpe en volwassen wijn met enorm veel smaak, balans en structuur.

Lekker bij kip van de BBQ, kreeft, salades en bij verschillende kazen.

Savennières La Roche aux Moines, Domaine des Forges, 'La Roche aux Moines' - 2013

Volle wijn met een hint van vuursteen, gele appel, kruiden, een vetje, complexe zuren en een magistrale balans.

Een wijn afkomstig van een van de meest legendarische percelen van de Savennières.

Lekker bij wit vlees, gevogelte en vis met roomsaus, schelpdieren en foie gras.

Coteaux du Layon Chaume, Domaine des Forges, 'En Aparté' - 2010

Een fraaie en rijke (dessert)wijn, 'vin liquoreux', met een mond van geel & tropisch fruit, honing, noten en botrytis.

Door de geweldige zuren blijft de wijn fris en prachtig in balans, een cadeau in een fles!

Lekker bij fruit desserts, eenden- en ganzenlever of terrines.

Coteaux du Layon St. Aubin, Domaine des Forges, Coteaux du Layon St. Aubin - 2015

Deze lichte (dessert)wijn, 'vin moelleux' smaakt naar grapefruit, tropische vruchten en een hint van botrytis.

De wijn is fris en lichtvoetig, alles behalve stroperig en vermoeid.

Lekker als aperitief, bij fruit desserts en bij honingmeloen. 

Montlouis-sur-Loire, Domaine de la Taille aux Loups, 'Remus' - 2015

Geconcentreerd, rijk, prachtige balans van mineralen, zuren en (geel)fruit, zoals abrikoos. Hemels.

Alles dat je verwacht van een volle Chenin Blanc vind je in Remus, gemaakt van 50 tot 80 jaar oude stokken.

Lekker bij risotto met truffel, gerechten met paddenstoelen, wit vlees en vis. 

Montlouis-sur-Loire, Domaine de la Taille aux Loups, 'Monopole Clos de Mosny' - 2014

Complexiteit, spanning, gele appel, vuursteen, honing, wat citrus en fijne zuren in een elegante balans.

De wijngaard ligt met een mooie zuidelijke expositie vlakbij de Cher (rivier), de muur er omheen is eeuwenoud en creeert een micro klimaat dat helpt de druiven perfect te rijpen.

Lekker bij vis met botersauzen, wit vlees, coquilles en kruidige gerechten.

OOK VERKRIJGBAAR IN MAGNUM (1,5ltr)

Sancerre, Domaine Michel Vattan, 'L-O' - 2014

Geconfijte citrus, mineralen, romigheid, aroma's van steenfruit, vol en rijk.

Dit is een zeer intense Sancerre, gemaakt van oude stokken en laat geplukte druiven. Wonderschooon.

Lekker bij witte asperges, mosselen, roomsauzen, gevogelte en bij gerechten met truffel.

Reuilly, Domaine Gérard Bigonneau, 'Reuilly' - 2016

Aromas van kalksteen, vlierbloesem, kruisbessen, witte bloesem en gras.

Heerlijk als aperitief. Door de minerale noot stuift deze Sauvignon het glas uit, zonder vervelend te zijn.

Lekker bij fruits de mers, lichte salades, geitenkaas en (rauwe) vis.

 

Pouilly Fumé, Domaine L'Épineau, 'Ingenuous' - 2015

Verkwikkende en opwekkende Sauvignon Blanc.

Heerlijk stenig mineraal, fris, strak met een bovengemiddelde complexiteit.

Lekker bij oesters, vis, (salades met) geitenkaas of kruidig orientaals eten.

Rhone

Crozes Hermitage, David Reynaud, 'Aux Betises' - 2015

Krachtige witte wijn, neus van gele appel, hooi, nectar, kruiden als kardemon. Zwoel, groots en vol.

Zeldzame fles, er wordt helaas maar weinig witte Crozes-Hermitage gemaakt waardoor wij slechts weinig flessen kunnen importeren.

Lekker bij gegrilde inktvis, gevogelte, harde kazen, asperges, artisjok en aioli.

IGP des Collines Rhodaniennes, David Reynaud, 'Les Monestiers', Viognier - 2016

Prachtige neus, rozenblaadjes, steenfruit, nectar. In de mond zwoel en vol, ziltig, balans, kracht.

Viognier uit de noordelijke Rhone zoals het hoort maar die verdomd weinig zo goed lukt.

Lekker bij krab en andere schaaldieren, gegrilde groenten van de bbq, mosselen en andere schelpdieren.

Saint-Joseph, Domaine les Bruyeres, '350m' - 2015

In de neus geel rijp fruit, wat ceder en amandel.

In de mond een volle en rijke wijn, hints van marsepein, gele appel en mineralen. Zeldzame witte Saint-Joseph en ook nog eens 100% Marsanne.

Lekker bij vis, gevogelte en zachte roomkazen.

Roussillon

Rivesaltes, Domaine du Rouvre, 'Hors d'Age' - N.V.

Versterkte en zoete dessertwijn met aroma's van gedroogde zuidvruchten zoals vijgen en abrikozen, hazelnoot, caramel en amandel.

Geweldige balans van zoet en zuur.

Lekker bij blauwschimmel of roodbacterie kazen, tiramisu, chocolade- of noten taart of (gekoeld) als een vloeibaar dessert.

Côtes Catalanes, Domaine La Vista, 'Collection' - 2015

Witte perzik, geel fruit, een vetje, mooie zuren, goede balans.

Fijne wijn, kundig gemaakt van typisch zuid Franse witte druiven.

Lekker als aperitief, bij vis, salades en bij chili con carne.

Côtes Catalanes, Domaine Pouderoux, 'Roc de Plane' - 2014

Geel fruit, vanille, mineralen en noten, prachtige concentratie, fijne zuren, feestje!

Heerlijk gulle, stevige, volle wijn, typisch zuid Frankrijk, winnaar van een Coup de Coeur!

Lekker bij gevolgte, morilles, duif, kabeljauw, spek.

SUBTOTAAL:
BEZORGKOSTEN:
21% BTW:
TOTAAL:
(BTW: / BEZORG: )
bestellen