"What makes a wine worth drinking is that it is honest and authentic. That and nothing more." Terry Theise (and we couldn't agree more).

Au Paradis is een onafhankelijke in Amsterdam gevestigde wijnkoperij die zich volledig toelegt op het importeren van bijzondere bio(dynamische) Franse wijnen. Wij selecteren op grond van zuiverheid, originaliteit, structuur en duidelijke herkomst. Of anders gezegd, wij zoeken naar wijnen waar je zowel de druif als het ‘terroir’ in terug vindt. Het zijn wijnen die bij het proeven direct opvallen.

Ons doel is bijzondere en (in het overweldigende hedendaagse aanbod) soms wat vergeten Franse wijnen te vinden en naar Amsterdam te brengen.

Wijnkoperij Au Paradis is opgericht in 2014 door Déborah Schilperoort en Joris Engelsma. Ons doel is bijzondere biologische of biodynamische Franse wijnen te vinden en naar Nederland te brengen. Wij concentreren ons hierbij op heel Frankrijk.

Onze wijnen worden gemaakt door kleine producenten waardoor deze bijna altijd origineel en exclusief zijn in Amsterdam en omstreken. Alle wijnen in ons assortiment zijn biologisch- dan wel biodynamisch en worden met minimale interventie en zonder gebruik van chemicaliën gemaakt.

Al onze wijnen kopen wij direct van de wijnmaker. Hiervoor reizen wij vaak af naar Frankrijk. Dit doen wij ook om de wijnmaker en zijn/haar wijnen goed te leren kennen. Er gaat immers niets boven een bezoek aan de plek van herkomst, met beide voeten in de grond en een goed gesprek met de wijnmaker, om een wijn echt te leren doorgronden. Wij selecteren op grond van zuiverheid, originaliteit, structuur en duidelijke herkomst. Of anders gezegd, wij zoeken naar wijnen waar de druif, een zeer lichte hand van de wijnmaker en ‘terroir’ in terug zijn te vinden.

Déborah is jarenlang de sommelier geweest van het befaamde Restaurant As en heeft in 2014 het hoogste diploma van de meest gerenommeerde wijnopleiding ter wereld (WSET, the Wine & Spirit Education Trust) gehaald en heeft vervolgens - als een van de eersten in Nederland - in 2015 de titel Weinakademiker ontvangen van de Weinakademie Österreich voor haar scriptie; ‘Grower Champagne; a new and lasting reality?’

Joris is 10 jaar advocaat geweest en heeft – geleid door een almaar toenemende infatuatie voor wijn – vervolgens het roer omgegooid. Hij heeft het WSET Advanced diploma met lof behaald, leest al jaren alles dat los en vast zit over wijn en bevindt zich het liefst in Frankrijk in een wijngaard tussen de stokken, uiteraard samen met Déborah.

Au Paradis is een uiting van onze gezamenlijke hartstocht en liefde voor wijn.

Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Door op “Ja” te klikken verklaar je 18 jaar of ouder te zijn