Restaurant De Kas* + Au Paradis = Sint Soif 4-22 januari 2023
01-01-2023
Door Joris Engelsma

Allereerst de beste wensen voor 2023, dat het een mooi en gezond jaar mag worden, gevuld met gezelligheid en goede wijn. Wij trappen in ieder geval af met leuk nieuws; restaurant De Kas, het met een Michelin ster bekroonde restaurant gelegen in park Frankendael (Amsterdam-Oost) komt naar het centrum toe!

Vanwege een verbouwing van de keuken sluit het restaurant de hele maand januari de deuren om deze vervolgens open te gooien onder de naam Sint Soif in de 15e eeuwse Sint-Olofskapel aan de Zeedijk!! Vanaf woensdag 4- tot en met zondag 22 januari as. kan je dus in hartje Amsterdam genieten van de buitengewone keuken van De Kas.

En om het allemaal nog leuker te maken, de wijnkaart bestaat geheel uit wijnen en ciders van Au Paradis! Hiervoor hebben wij samen met de sommeliers van De Kas een opwindende kaart samengesteld, gevuld met kelderschatten en nieuwe vondsten. De liefhebber van goed eten en mooie wijn kan dus zijn/haar hart ophalen aan de Zeedijk gedurende die nare donkere eerste maand van het jaar. 

Wat mag je verwachten? De Kas gaat uiteraard zijn befaamde groentegerechten serveren, gemaakt van producten van eigen velden, tezamen met De Kas klassiekers als kreeftenbroodje, oesters met tartaar en zee-egels. Daar hebben wij een wijnkaart naast gezet gevuld met (zeldzame) Champagnes, Crémants, Petnats en andere spannende wijnen. Sint Soif is open voor diner van woensdag tot en met zondag, met de mogelijkheid tot lunch op vrijdag, zaterdag en zondag.


Wil je zekere zijn van een plek, reserveer dan hier maar je kan natuurlijk ook gewoon je geluk beproeven en binnenwandelen, al was het alleen maar voor een snack aan de bar met iets moois in het glas om de glorieuze- en oudste kapel van Nederland te bewonderen. Wat kan een mens nog meer wensen...

01-01-2023
Door Joris Engelsma
Vorig artikel
Vorig artikel
Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Door op “Ja” te klikken verklaar je 18 jaar of ouder te zijn