Domaine Desloges, Monthou-sûr-Cher
Loire

"I cook with wine, sometimes I even add it to the food.”
W.C. Fields

Het vak wijn maken is Cyril met de paplepel ingegoten. Hij is de vierde generatie wijnmaker in zijn familie en op een kleine periode na in zijn jeugd, toen hij bankier wilde worden, is zijn vizier altijd gericht geweest op het maken van wijn.

Zijn domein ligt in het hart van de Touraine, op de rechteroever van de rivier Cher, vlak bij het Château de Chenonceau. Dit beroemde kasteel is over de rivier Cher heen gebouwd en is zeer zeker een bezoek waard. Maar wij zijn hier voor Cyril en zijn fijne Sauvignon Blanc.

 

Cyril entre les vignes

Toen Cyril op zijn 23ste het domein samen met zijn vader begon, besloeg het 11 hectare. Twee jaar later was het gegroeid naar de 21 hectare die het vandaag nog steeds beslaat. Naast het voeren van duurzame landbouw heeft Cyril zich ingezet om de kwaliteit van zijn grond en de opbrengst daarvan op een natuurlijke wijze te vergroten. Hij legde ons uit dat dit hem in staat heeft gesteld een nieuwe cave te laten bouwen en dat door deze verbeterde werkomgeving de kwaliteit van zijn wijn door de jaren heen steeds beter is geworden.

Dat laatste kunnen wij zeer zeker beamen. Wij werken vanaf onze oprichting met de wijnen van Cyril en zijn blij dat hij jaar in jaar uit een zeer fijne wijn maakt die wij voor een goede prijs kunnen aanbieden. Wat verder ons ook erg bekoord is dat bij Cyril het plezier in het maken van wijn nog ieder jaar groter wordt, geweldige vent, geweldige wijnen.

Ontdek hier de wijnen
Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Door op “Ja” te klikken verklaar je 18 jaar of ouder te zijn