Domaine Edgard Schaller et Fils, Mittelwihr
Alsace

 “Er zit meer filosofie in een fles wijn dan in alle boeken.”

Louis Pasteur

Na en bezoek aan de familie Bernhard in Katzenthal, zo begin 2015, hadden wij wat tijd over en reden wij naar het naburige dorp Mittelwihr. In Mittelwihr was verdomd weinig te doen of te zien. Nadat de Romeinen het dorp hadden gesticht in de derde eeuw na Christus werd het aan het einde van de Tweede Wereldoorlog helaas volledig in puin geschoten. Het is vervolgens herbouwd in de typische Elzas stijl maar de charme van bijvoorbeeld Eguisheim (dat de Tweede Wereldoorlog wel intact overleefde) heeft het niet.

Dus wij pakten maar onze boeken erbij om te zien bij wie wij wat moesten gaan proeven in Mittelwihr. Dat bleek volgens alle boeken de familie Schaller te zijn, die volgens velen een van de beste Crémants van de Elzas produceren. Wij keken door de voorruit van onze al geparkeerde auto heen om te zien op welke straat wij stonden en bleken pal voor het huis van Schaller te staan. Wij hadden er direct zin in en belden aan.

De deur werd opengedaan door Charel Schaller, die samen met zijn vader Patrick Schaller de crémants maakt waar wij voor waren gekomen. Binnen maakten wij kennis met Patrick zelf. Na een eerste proefsessie namen zij ons mee op een tour van de kelders onder het domein, waar zij ongedegorgeerde crémants van 20 jaar en ouder openmaakten (die stonden nog als een huis overigens).

Tegen de tijd dat wij het domein verlieten was het donker en waren wij er al lang uit, met deze mensen en hun wijnen wilden wij aan de slag en daar hebben wij geen moment spijt van gehad. Ieder jaar weer weten de heren, die beiden in de Champagne studeerden- en stage liepen (uiteraard met een flink aantal jaren ertussen) de diepte maar ook typiciteit in hun crémants te bereiken waar wij zo van houden.

Ontdek hier de wijnen
Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Door op “Ja” te klikken verklaar je 18 jaar of ouder te zijn