Domaine des Forges, Saint Aubin de Luigne
Loire

“There cannot be good living, where there is not good drinking.”

Benjamin Franklin

Domaine des Forges is in 1890 opgericht door Pierre Robineau, een voorvader van Stéphane, die een perceel aankocht van zo ongeveer 2 hectare genaamd “Le Clos des Forges”. Dit maakt de huidige roerganger de 5e generatie wijnmakers Inmiddels is het domein wat gegroeid en beslaat het iets meer dan 47 hectare. Stéphane leerde de praktische kant van het vak van zijn vader en de theoretische kant aan de universiteit. Na stage te hebben gelopen in de Haut-Medoc, Sauternes en Beaujolais, keerde hij in 1996 terug om samen met zijn vader het domein uit te breiden. 

Inmiddels maken Stéphane en zijn vrouw Séverine in hun wijngaarden en kelder alles dat deze prachtige hoek van de Anjou heeft te bieden, van zoet tot droog. Hun gamma zoete wijnen is enorm uitgebreid en interessant, het is altijd een genot om die te proeven. Het is jammer dat zoete wijnen in Nederland zo onpopulair zijn, er valt namelijk enorm veel te ontdekken in deze stijl van wijn maken.

Wij ontmoeten Stépahne en Séverine in ons jaar van oprichting en vielen vrijwel meteen voor hun no nonsens stijl van wijn maken. Inmiddels importeren wij hun wijnen dus alweer sinds 2015 en dat hopen wij nog lang te zullen doen.

Ontdek hier de wijnen
Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Door op “Ja” te klikken verklaar je 18 jaar of ouder te zijn