Paul Ginglinger, Eguisheim
Alsace

 “Behold the rain which descends from heaven upon our vineyards; there it enters the roots of the vines, to be changed into wine; a constant proof that God loves us, and loves to see us happy.”

Benjamin Franklin

Dat de Elzas een perfecte plek is om druiven te verbouwen, wisten de Romeinen al. In het prachtige dorp Eguisheim (dat Drei Exa heette in de Romeinse tijd) wordt al sinds 1610 wijn gemaakt door de familie Ginglinger. De telg die thans aan het roer staat is de getalenteerde Michel Ginglinger en hij is daarmee de 13e generatie wijnmaker van zijn familie.

Wij ontmoetten Michel na een introductie van de geweldige familie Bernhard uit Katzenthal, wiens wijnen wij ook importeren. Na een bezoek aan het domein in 2018 en een lunch die langzaam overging in diner (die fijne gastvrijheid in de Elzas) waarbij wij zo ongeveer zijn hele kelder hebben geproefd en gedronken was het duidelijk dat wij met hen gingen werken; het zijn hele fijne mensen die het soort wijn maken waar wij van houden.

Michel nam het stokje over van zijn vader (Paul) in 2000. Hiervoor had hij een lange reis over de wereld gemaakt om verder te leren over wijn. Hij heeft gewerkt in onder meer Zuid-Afrika en Chili. In dat laatste land ontmoette hij zijn vrouw Loreto. Zij had de touwtjes in handen bij een bekende Chileense wijnproducent waar Michel bij in de leer ging, een superteam was geboren.

Het domein beslaat in totaal ongeveer 13 hectare, geplant op hellingen van mergelrijke granietbodems rondom Eguisheim. Michel en zijn team werken volledig biologisch en vertegenwoordigen de moderne (wellicht inmiddels gearriveerde) manier van wijn maken in de Elzas. Dat wil zeggen, geen (te) zoete en platte wijnen meer maar wijn met diepgang en elegantie. Leve de Elzas!

Ontdek hier de wijnen
Om verder te gaan moet je 18 jaar of ouder zijn.
Door op “Ja” te klikken verklaar je 18 jaar of ouder te zijn